Με φόντο το εντυπωσιακό τοπίο των Άνδεων θα περίμενε κανείς πως θα υπήρχαν πολλές αφορμές να βιντεοσκοπηθούν σκηνές που θα προκαλέσουν ρίγος στους θεατές. Αλλά ο εξερευνητής Sir Ranulph Fiennes δεν ήθελε, όπως λέγεται, να αφήσει στην τύχη τις «στιγμές που κόβουν την ανάσα».

Ο Fiennes κατηγορείται πως «έστησε» ατυχήματα με τη βοήθεια της Natalie Harrison προκειμένου η αποστολή του να δείχνει πιο συναρπαστική στην τηλεόραση.

Ο Sir Ranulph που περιγράφεται στο Βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες ως «ο πιο σημαντικός εν ζωή εξερευνητής του κόσμου» ήθελε να αποτυπωθεί στο βίντεο μία δραματική πτώση καθώς θα περπατούσε σε ένα παγόβουνο αλλά δεν ήθελε να το περάσει ο ίδιος, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο.

Η Natalie Harrison είπε πως της πρότεινε να το κάνει εκείνη, κι αυτή δέχτηκε.

Η 38χρονη σήμερα Harrison μαγνητοσκοπήθηκε την ώρα που διέσχιζε τη σχισμάδα ενός παγόβουνου κι έπεφτε με αποτέλεσμα να κρέμεται στο κενό από τα ορειβατικά σχοινιά ασφαλείας.

Η ίδια υποστηρίζει πως το «νούμερο» αυτό της άφησε μόνιμους πονοκεφάλους ενώ μία δεύτερη στημένη πτώση της προκάλεσε βλάβη στο μαλακό ιστό στο λαιμό της.

Ο Sir Ranulph,- που ήταν ο πρώτος που ανέβηκε στο Έβερεστ και διέσχισε και τους δύο πόλους της Γης- της έστειλε μία επιταγή των200 λιρών- για να την αποζημιώσει.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο