Ικανοποίηση επειδή έπεισε σχεδόν όλους τους ομολόγους του που ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο να μεταβούν στην Πολωνία και την Ουκρανία για τους αγώνες του Euro 2012 εξέφρασε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.

«Έχω την εντύπωση πως όλος ο κόσμος χαιρέτισε την πρόταση να έρθει στην Πολωνία και την Ουκρανία για τους αγώνες, δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ», είπε και πρόσθεσε πως το Euro 2012 δεν έχει τίποτε να κάνει με την πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία.

«Σχεδόν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο θα είναι παρόντες», επισήμανε αναφέροντας συγκεκριμένα την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε το αντίθετο όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό μετά τη σύνοδο των Βρυξελλών. «Μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία αποτελεί πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο Ολάντ.

Πολωνία και Ουκρανία συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί από τις 8 Ιουνίου ως την 1η Ιουλίου.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία είναι τεταμένες εξαιτίας της κακομεταχείρισης της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμόσενκο, η οποία κρατείται σε φυλακή του Χαρκίν, μια από τις τέσσερις ουκρανικές πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.