Η σύντροφος του νεοεκλεγέντα Προέδρου της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, έχει προσκληθεί σε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί από την Μισέλ Ομπάμα στο περιθώριο των συνόδων κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) και του ΝΑΤΟ.

«Το γεγονός ότι δεν είναι παντρεμένη με τον Φρανσουά Ολάντ δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά το πρωτόκολλο» ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Δεν υπάρχει κανένας κανόνας για τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα θέματα αυτά», δήλωσε μια εκπρόσωπος της προεδρίας των ΗΠΑ, η Κέιτλιν Χέιντεν, σχετικά με το πρωτόκολλο για τη φιλοξενία ενός μη παντρεμένου Προεδρικού ζεύγους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η κ. Τριερβελέρ προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε όλα τα προγράμματα των συζύγων των ηγετών, τόσο στην G8 όσο και στο Σικάγο. Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας που θα την δεχτούμε στις ΗΠΑ» κατέληξε η Χέιντεν.

Ο κ. Ολάντ ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την Τρίτη, θα συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, πριν μεταβεί στο Καμπ Ντέιβιντ (Μέριλαντ), 100 χλμ. από την Ουάσινγκτον για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Ηγετών της G8 το ίδιο βράδυ, καθώς και το Σάββατο.

Αναμένεται επίσης την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Σικάγο, το πολιτικό προπύργιο του κ. Ομπάμα, για να παραστεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μισέλ Ομπάμα θα είναι η οικοδέσποινα σε μια σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια αυτών των συνόδων κορυφής, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσκεψης στον Λευκό Οίκο που θα ακολουθηθεί από ένα ιδιωτικό γεύμα το Σάββατο.

Την επόμενη μέρα, οι σύζυγοι των ηγετών και των ηγέτιδων που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ έχουν προσκληθεί από την κ. Ομπάμα να επισκεφτούν μαζί της ένα κέντρο βοήθειας προς τους νέους στις υποβαθμισμένες γειτονιές του Νότιου Σικάγου. Έχει προγραμματιστεί επίσης και ένα χορευτικό θέαμα.

Το βράδυ της Κυριακής, η Μισέλ Ομπάμα θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των συζύγων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ατλαντικής Συμμαχίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγου, σύμφωνα με το γραφείο της.