Αμφιλεγόμενος ο πύργος των Ολυμπιακών του Λονδίνου

Διχασμένοι οι κριτικοί τέχνης και οι Λονδρέζοι για το έργο του Άνις Καπούρ


ΚΟΣΜΟΣ
23:57
11/05/2012
Αμφιλεγόμενος ο πύργος των Ολυμπιακών του Λονδίνου
2
loading

Διχασμένοι είναι οι κριτικοί τέχνης και οι Λονδρέζοι για τον ελικοειδή πύργο από κόκκινο μέταλλο του ινδικής καταγωγής εικαστικού, Άνις Καπούρ, ο οποίος θα δεσπόζει επί του ολυμπιακού πάρκου στο Λονδίνο και εγκαινιάστηκε σήμερα.

Η σπειροειδής κατασκευή, ύψους 114,5 μέτρων, εγκαινια΄στηκε παρουσία του χορηγού του και μεγιστάνα της χαλυβουργίας Λάκσχμι Μιτάλ.

Ντυμένος με μπλε φόρμα εργάτη, ο Καπούρ τόνισε κατά την τελετή των εγκαινίων πως ο πύργος (που είναι ψηλότερος από το Μπιγκ Μπεν και το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη) στο τέλος θα κατακτήσει ακόμη και τους επικριτές του.

«Πιστεύω πως η αμφισβήτηση είναι καλή, αποτελεί τμήμα του διαλόγου για το εάν αρέσει κάτι, ή όχι», τόνισε ο Καπούρ και ερωτηθείς, εάν ο ίδιος τον βρίσκει ωραίο απάντησε καταφατικά «ναι».

«Είναι κάπως υπερβολικό, οι σπείρες του πετάγονται προς τα έξω», τόνισε ο ίδιος για τον Πύργο, τον οποίο χαρακτήρισε πειραματικό και ανησυχητικό.

Ο γίγαντας της χαλυβουργίας ArcelorMittal εξασφάλισε την μεγαλύτερη μερίδα από τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου από χάλυβα, που ανήλθε στα 19,6 εκατ. λίρες (24,4 εκατ. ευρώ) από το συνολικό ποσόν των 22,7 εκατ. λιρών του κόστους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Traianus

    Τι βλακεία ειναι αυτη ..

  2. avatar Finkelstein

    .....................Δώσανε 25εκατ. ευρώ γι'αυτό το πράμα..! Προτιμώ το Καλατράβα μας!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει