Δύο φρουροί του κτιρίου της λιβυκής κυβέρνησης στην Τρίπολη σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν σήμερα πρώην εξεγερμένοι οι οποίοι ζητούσαν το επίδομά τους

«Δύο με τέσσερις φρουροί σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν», δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών στο πρακτορείο Reuters.

Δεκάδες πρώην εξεγερμένοι επιτέθηκαν εναντίον της έδρας της λιβυκής κυβέρνησης στην Τρίπολη, περικύκλωσαν το κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν, για να ζητήσουν το μερίδιό τους από τα επιδόματα που μοιράζει η κυβέρνηση στους εξεγερμένους που πολέμησαν κατά των δυνάμεων του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, είχε δηλώσει νωρίτερα ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης.

«Ένας μεγάλος αριθμός ενόπλων περικύκλωσαν το κτίριο και άρχισαν να βάλουν εναντίον του χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων αντιαεροπορικά όπλα» πρόσθεσε.

«Μια ομάδα κατάφερε να εισέλθει στο κτίριο και ακούστηκαν πυροβολισμοί από το εσωτερικό», επεσήμανε χωρίς όμως να είναι σε θέση να πει αν υπάρχουν άλλοι τραυματίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αυτοκίνητα είχαν περικυκλώσει την έδρα της κυβέρνησης και έκλεισαν τους γύρω δρόμους προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση, την ώρα που ακόμη ακούγονταν πυροβολισμοί από το κτίριο.

Ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης Νάσερ αλ Μανάα δήλωσε ότι οι πρώην αντάρτες είχαν πάει στην έδρα της κυβέρνησης για να διαμαρτυρηθούν για τα επιδόματα. «Τώρα συναντώνται με τον υπουργό Άμυνας για να βρουν μια λύση» πρόσθεσε χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις.

Η λιβυκή κυβέρνηση είχε αρχίσει πριν λίγους μήνες να καταβάλλει επιδόματα στους εξεγερμένους που συμμετείχαν στις μάχες κατά των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι τους οκτώ μήνες που διήρκησε η εξέγερση, όμως λίγες εβδομάδες αργότερα ανέστειλε τις πληρωμές λόγω «ανωμαλιών».

Η αναστολή των πληρωμών προκάλεσε την οργή πολλών πρώην εξεγερμένων που δεν έλαβαν επίδομα. Μια ομάδα εξ αυτών επιτέθηκε εναντίον της έδρας της κυβέρνησης στις 10 Απριλίου.