Σε περίπτωση που στις γαλλικές προεδρικές εκλογές επικρατήσει ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ, η Ιταλία θα μπορούσε να βοηθήσει τη Γαλλία και τη Γερμανία να βρουν «μία νέα ισορροπία» στις σχέσεις, δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

«Έχουμε κατορθώσει να είμαστε περισσότερο παρόντες, και θέλω να πιστεύω περισσότερο πειστικοί, σε ευρωπαϊκό πλαίσιο», τόνισε ο Μόντι στη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποίησε ίδρυμα της αριστεράς και στην οποία συμμετείχε και ο Νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.

«Αυτό που ενδέχεται να προκύψει στη Γαλλία θα μπορούσε να μεταβληθεί σε έναν σημαντικό παράγοντα» για την πολιτική και οικονομική εξέλιξη της Ευρώπης, τόνισε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

«Πιστεύω πως η Ιταλία κατέχει μία καλή θέση για να βοηθήσει τη Γαλλία και τη Γερμανία να βρούνε μία νέα ισορροπία εάν τεθεί τέτοιο ζήτημα», πρόσθεσε.

Ο Ολάντ έχει δηλώσει πως σε περίπτωση που κερδίσει εννοεί να διαπραγματευθεί το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας προκειμένου να προστεθούν ρήτρες που θα προβλέπουν την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που έχει ταχθεί υπέρ του Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία, δεν επιθυμεί αλλαγή του κειμένου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.