Το παραλιακό εξοχικό του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ φιγουράρει στην Airbnb. Το ακίνητο του Τραμπ στον Άγιο Μαρτίνο είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση για όσους μπορούν και θέλουν να πληρώσουν 11.418 δολάρια ανά διανυκτέρευση, σύμφωνα με το Forbes.

«Η βίλα του Trump είναι ίσως η πιο ιδιωτική ιδιοκτησία στο νησί – ίσως υπάρχουν μία ή δύο που θα μπορούσαν να την ανταγωνιστούν», λέει ο Arun Jagtiani, ιδιοκτήτης της τοπικής εταιρείας Ιsland Real Estate.

Γνωστό ως Chateau des Palmiers, το ακίνητο διαθέτει 9 υπνοδωμάτια (11 αν συμπεριλάβει κανείς τα βοηθητικά κτίσματα) και 8 μπάνια σε δύο βίλες. Διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα που βλέπει στη θάλασσα, γυμναστήριο, γήπεδο τένις και υπαίθριο τραπέζι μπιλιάρδου. Το σπίτι διαθέτει επίσης τον δικό του σεφ και έμπειρο προσωπικό ασφαλείας. Τα φωτιστικά είναι χρυσά. Οι πολυθρόνες είναι τιγρέ…

Ένας εκπρόσωπος της Airbnb επιβεβαίωσε την καταχώρηση του ακίνητου στην πλατφόρμα της, αλλά δήλωσε ότι κανένας δεν έχει νοικιάσει το σπίτι μέσω Airbnb ακόμα. Είναι καταχωρημένο επίσης σε αρκετούς ανταγωνιστικούς ιστότοπους, που ειδικεύονται σε ενοικιάσεις ακινήτων για πολυτελείς διακοπές.

Όπως και το μεγαλύτερο μέρος του Αγίου Μαρτίνου, το Chateau des Palmiers πρόσφατα υπέστη ζημιές από τον τυφώνα Ίρμα. Ενώ πολλά σπίτια στο νησί ισοπεδώθηκαν, το ακίνητο του Προέδρου φαίνεται να παρέμεινε σε σχετικά καλή κατάσταση.