Είναι σίγουρο πως η κατά συρροή δολοφόνος Mary Wilson πίστεψε κάποια στιγμή πως είχε γλιτώσει από τη δαγκάνα του νόμου για τα αποτρόπαια εγκλήματα που είχε κάνει πριν από τόσα χρόνια.

Μόνο που η διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ που διατηρούσε θα την προλάβαινε τελικά και θα την έστελνε στην αγχόνη!

Όπως μας λέει η «Mirror», αυτόν τον μήνα συμπληρώνονται έξι δεκαετίες από την καταδίκη της στην αγχόνη, ως ο τελευταίος άνθρωπος που έστειλαν οι Άγγλοι στην κρεμάλα.

Η μικροκαμωμένη και φαινομενικά αθώα συνταξιούχος είχε δολοφονήσει με ποντικοφάρμακο και εντομοκτόνα τρεις συζύγους και έναν εραστή για να βάλει στο χέρι την περιουσία τους, κι έτσι δεν μόνο αθώα δεν ήταν!

Όλα ξεκίνησαν όταν την έστειλαν να δουλέψει εσώκλειστη οικιακή βοηθός στο σπιτικό των Knowles στην κομητεία Ντάρχαμ. Η κοπέλα ερωτεύτηκε τον γιο της οικογένειας, τον καπνοδοχοκαθαριστή John, και το 1914 παντρεύτηκαν και άνοιξαν το δικό τους σπίτι. Και για δεκαετίες μάλιστα ζούσαν έναν φυσιολογικό γάμο.

Κάπου 41 χρόνια αργότερα όμως και σε ηλικία 76 ετών, ο Knowles πέθανε από φυματίωση. Ή έτσι έμοιαζε τουλάχιστον. Γιατί στο παρασκήνιο η Wilson διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με έναν ελαιοχρωματιστή, κάποιον John Russell, ο οποίος πέθανε κι αυτός την επόμενη χρονιά, στα 65 του. Αυτός από «φυσικά αίτια».

Με το κομπόδεμα και των δυο τους στον τραπεζικό της λογαριασμό, η Wilson παντρεύτηκε ξανά το 1957 τον συνταξιούχο κτηματομεσίτη Oliver Leonard, στα 75 του αυτός. Και φανταστείτε τι έγινε: δώδεκα μόλις μέρες μετά τον γάμο τους, ο άντρας έφυγε από τον κόσμο από «ανακοπή καρδιάς και πνευμονία». Κανένα πρόβλημα για τη Wilson, που παντρεύτηκε και τρίτη φορά, τώρα έναν ηλικιωμένο συνταξιούχο μηχανικό, τέσσερις μόλις μήνες μετά τον θάνατο του δεύτερου συζύγου της.

shutterstock720129613

Δύο εβδομάδες όμως μετά, όπως συμπεραίνουμε εύκολα, ο Earnest πέθανε κι αυτός από άλλο ένα μυστηριώδες «έμφραγμα». Η Wilson ήταν πια πλούσια, έχοντας σπίτια και παχυλές καταθέσεις στο ενεργητικό της, αλλά και μια ασφάλεια ζωής που δεν της είχαν πληρώσει ακόμα.

Και παρά τους τόσους μυστηριώδεις θανάτους των συζύγων της, δεν υπήρξε ποτέ ύποπτη για την αστυνομία. Και θα τη σκαπούλαρε εύκολα δηλαδή αν δεν άρχιζε τα μακάβρια χωρατά στον γάμο της με τον Earnest. Ένας φίλος του γαμπρού τη ρώτησε τι σκόπευε να κάνει με όλο αυτό το φαγητό που είχε περισσέψει κι εκείνη του απάντησε χωρίς περιστροφές: «Θα τα κρατήσω για την κηδεία»!

Και μετά πήγε στον άνθρωπο που διατηρούσε το γραφείο τελετών και είχε θάψει τους προηγούμενους συντρόφους της, λέγοντάς του: «Πρέπει να μου κάνεις έκπτωση με τόση δουλειά που σου φέρνω». Όπως είπε στη «Mirror» η αρχειοφύλακας Teresa Ashforth: «Υπήρχε πια μεγάλη κουβέντα. Και υπέπεσε πράγματι στην αντίληψη της αστυνομίας από το κουτσομπολιό στην πόλη», αναφορικά με τα αστεία της μονίμως χήρας.

«Όχι μόνο τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των γάμων της ήταν σύντομα, αλλά και οι ίδιοι οι γάμοι ήταν σύντομοι. Κοιτάζοντας τις καταθέσεις της, δεν πίστευε πως θα την έπιαναν ποτέ». Η αστυνομία διέταξε την εκταφή των σορών των Leonard και Earnest και η ιατροδικαστική εξέταση βρήκε φονικά επίπεδα ποντικοφάρμακου στα σώματά τους.

Τόσο στην ανάκρισή της όσο και στο δικαστήριο τον Μάρτιο του 1958, η μαύρη χήρα δήλωνε σταθερά αθώα. Και τώρα έλεγε πως οι άντρες της είχαν δηλητηριαστεί από μόνοι τους, παίρνοντας μεγάλες ποσότητες διεγερτικών χαπιών.

Το δικαστήριο την έστειλε στην κρεμάλα, ο υπουργός Εσωτερικών, Rab Butler, άλλαξε ωστόσο την τελευταία στιγμή την καταδίκη της σε ισόβια κάθειρξη. Η Wilson πέθανε στη φυλακή πέντε χρόνια αργότερα, στα 74 της…