Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Αγγλίας, εχθές προκλήθηκε μια τεράστια ηχητική έκρηξη στη χώρα, από δύο αεροσκάφη τύπου Typhoon, τα οποία πραγματοποιούσαν αποστολή εκτάκτου ανάγκης.

Τα δύο αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας απεστάλησαν σε ένα μικρό πολιτικό ελικόπτερο, το οποίο είχε εκπέμψει σήματα εκτάκτου ανάγκης σε λανθασμένη συχνότητα, αλλά το λάθος είχε συνειδητοποιηθεί αφού είχαν απογειωθεί.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη έλαβαν αμέσως την άδεια της κατεπείγουσας υπερηχητικής πτήσης και το λάθος συνειδητοποιήθηκε ενώ βρίσκονταν καθοδόν.

«Ένα μικρό πολιτικό αεροσκάφος εξέπεμψε σήματα εκτάκτου ανάγκης σε λανθασμένη συχνότητα, στις 18.10. Δύο αεροσκάφη τύπου Typhoon απάντησαν αμέσως και πήραν την άδεια της υπερηχητικής πτήσης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την ηχητική έκρηξη. Το πολιτικό αεροσκάφος δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα και σύντομα ο πιλότος διόρθωσε το λάθος του», δήλωσε.

Η ηχητική έκρηξη προκαλείται, όταν τα υπερηχητικά αεροσκάφη ξεπερνούν τη ταχύτητα του ήχου, με αποτέλεσμα να προκαλείται ένας μεγάλος θόρυβος – γνωστός και ως sonic boom – και μοιάζει με εκείνον μιας μεγάλης έκρηξης.

Η ηχητική έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν οι κάτοικοι στις περιφέρεις West Midlands, Warwickshire, Oxfordshire, Somerset και Wiltshire και οι τοπικές αστυνομικές αρχές πλημμύρισαν με κλήσεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.