Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Βρετανία φέρνει πολλές αναποδιές στις βαλίτσες του, αυτή πάντως δεν θα την περίμενε κανείς.

Γιατί βλέπετε δεν θα χαρούν όλα τα παιδάκια της Αγγλίας το χιόνι, καθώς ένας διευθυντής σχολείου τους απαγόρευσε να το αγγίζουν φοβούμενος πως θα πάθουν κακό!

Αυτό είπε και έκανε πράγματι ο Gez Smith, διευθυντής σχολικού συγκροτήματος του Ανατολικού Λονδίνου, και βγήκε μετά στην τηλεόραση να υπερασπιστεί την παράδοξη απόφασή του.

Λόγους υγείας και ασφάλειας παρέθεσε για το παράξενο φιρμάνι του στους μαθητές, όπως είπε στο τηλεοπτικό μαγκαζίνο «Good Morning Britain», αφήνοντας το πάνελ με το στόμα ανοιχτό. «Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται έναν μόνο μαθητή, μία μόνο πέτρα μέσα σε χιονόμπαλα για να χτυπήσει ένα μάτι και να αλλάξουμε τις απόψεις μας. Έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε και αυτό το καθήκον δεν γνωρίζει όρια», είπε στους εμβρόντητους παρουσιαστές.

fodpo1

Και αν απαγορεύσουμε στα παιδιά να αγγίζουν το χιόνι, εξήγησε το σκεπτικό του, τότε δεν θα μπορούν να το ρίχνουν κιόλας! Και συνέχισε πως με τα χέρια παγωμένα από το χιόνι και τα ρούχα βρεγμένα, οι μαθητές του δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους.

Ο παρουσιαστής πάντως Πιρς Μόργκαν δεν έδειξε να συμμερίζεται τις σκληροπυρηνικές ευαισθησίες του Smith, λέγοντας πως αν πας να προστατεύσεις τα παιδιά από όλα, όπως το χιόνι δηλαδή, τότε θα τα αφήσεις «ανέτοιμα για την πραγματική ζωή». Και μετά είπε πως κι αυτός, όπως και κάθε άλλο φυσιολογικό παιδί, έχει παίξει με το χιόνι, κάτι που δεν τον απέτρεψε από το να τα καταφέρει στη ζωή.

Στο τέλος ο διευθυντής ομολόγησε πως αυτό που φοβάται είναι μια μήνυση από κάποιον ανάστατο γονέα αν πάθει κάτι το βλαστάρι του. Και έγινε φυσικά ο κακός χαμός στα κοινωνικά μέσα της εκπομπής με γονείς που δεν πίστευαν στα αυτιά τους…