Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη Λευκωσία και οι συνομιλίες του με τον πρόεδρο Χριστόφια είναι από τα βασικά θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» αναφέρεται στην επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας και τις συνομιλίες στο Προεδρικό και γράφει ότι υπήρξε εφ’ όλης της ύλης συντονισμός με την Ελλάδα ενόψει κρίσιμων εξελίξεων. Η εφημερίδα σημειώνει ότι στο τραπέζι των συνομιλιών τέθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα και προβάλλει ιδιαίτερα τη δήλωση του πρωθυπουργού σε σχέση με το κυπριακό, ότι είναι «αντιπαραγωγικά τα σχέδια Β’».

Η «Σημερινή» γράφει για πλήρη συναντίληψη «ως συνήθως». Οι δύο ηγέτες, σημειώνει, συζήτησαν τα επόμενα βήματα Ελλάδας -Κύπρου υπό την σκιά των τουρκικών απειλών και των προκλήσεων. Επίσης, δίνει έμφαση στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «η Ελλάδα δεν αποδέχεται τεχνητά χρονοδιαγράμματα» στο κυπριακό».

H «Χαραυγή» γράφει ότι η στήριξη της Ελλάδας είναι απόλυτη και η συνεργασία και ο συντονισμός άριστος και στενότατος.

Ο «Πολίτης» έχει τίτλο «Συντονίζονται Ελλάδα- Κύπρος. Θα δροσιστούν από κοινού με το φυσικό αέριο». Επίσης, προβάλλει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «Τεχνικά χρονοδιαγράμματα και η αναζήτηση εναλλακτικών σχεδίων Β’ είναι αντιπαραγωγικά».

Ο «Φιλελεύθερος» έχει τίτλο «Κλειστά χαρτιά για τριμερή με Ισραήλ» σε σχέση με την ενέργεια. Προσθέτει ότι είναι «στα υπόψη της Ελλάδος και η συζήτηση με την Κύπρο της μεταξύ τους ΑΟΖ». Επίσης, γράφει ότι στην ατζέντα των δύο ηγετών ήταν και οι τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου και Ελλάδος.

Ο «Πολίτης» και η ιστοσελίδα της «Καθημερινής» Κύπρου επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός πήρε θέση κατά της πολυμερούς ή διεθνούς διάσκεψης.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» πρωτοσέλιδα αναφέρεται στις συνομιλίες Χριστόφια-Παπαδήμου για το φυσικό αέριο, ενώ η επίσης αγγλόγλωσση εβδομαδιαία «Cyprus Weekly» έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Στρατηγική εξόδου» και αναφέρεται στις συνομιλίες Χριστόφια-Παπαδήμου, ενόψει κρίσιμων εξελίξεων. Γράφει ότι συζητήθηκε «το λεγόμενο ενεργειακό δόγμα, ως έξοδος από την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Οι εφημερίδες στις οικονομικές τους σελίδες κάνουν αναφορά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.