Ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών, Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τηλεοπτικό δίκτυο της Ινδίας, ότι το Πακιστάν δέχθηκε τα 5 εκατ. δολάρια που του πρόσφερε η Ινδία την προηγούμενη Παρασκευή.

«Μπορώ να σας πω ότι η πακιστανική κυβέρνηση συμφώνησε να δεχθεί την ινδική προσφορά», δήλωσε ο Κουρέσι από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για να παραστεί σε ειδική συνεδρίαση του ΟΗΕ που έχει στόχο να απευθύνει έκκληση στη γενναιοδωρία των κρατών.

«Πιστεύω ότι αυτή η πρωτοβουλία της Ινδίας είναι μια πολύ ευπρόσδεκτη πρωτοβουλία», πρόσθεσε.

Εδώ και αρκετούς μήνες η Ινδία και το Πακιστάν προσπαθούν να επαναλάβουν τις μεταξύ τους ειρηνευτικές συνομιλίες, που διακόπηκαν έπειτα από τις επιθέσεις στη Μουμπάι το Νοέμβριο του 2008, τις οποίες το Νέο Δελχί αποδίδει σε ισλαμιστές με έδρα το Πακιστάν.

Εξάλλου το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ελικόπτερα προκειμένου να φτάσει βοήθεια στους εκατομμύρια πλημμυροπαθείς του Πακιστάν.

«Αυτή τη στιγμή αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αυξηθούν οι δυνατότητες παροχής βοήθειας από τον αέρα προκειμένου να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ανθρώπους που βρίσκονται αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και σε αυτούς που θα πληγούν τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του του συγκεκριμένου προγράμματος του ΟΗΕ, Εμιλία Κασέλα, σε συνέντευξη Τύπου.

Προς το παρόν διαθέτει 15 ελικόπτερα, όμως η Κασέλα δε διευκρίνισε πόσα ελικόπτερα χρειάζονται. «Μπορείτε να μας δώσετε κι άλλα, θα τα χρησιμοποιήσουμε όλα», υπογράμμισε.