Τη ζωή του έχασε ένας ορειβάτης στο Όρεγκον των ΗΠΑ, πέφτοντας από ύψος 305 μέτρων στο βουνό Hood. Ακόμα τέσσερις έμειναν αποκλεισμένοι στο βουνό για επτά ώρες χθες, καθώς η θερμοκρασία ανέβηκε με αποτέλεσμα να αρχίσει να λιώνει ο πάγος και οι βράχοι να μην είναι πια ασφαλείς.

Ο άτυχος άνδρας που έπεσε μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο του Πόρτλαντ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Μέχρι να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία, ο άνδρας παρουσίασε αιμορραγία, είχε τραύματα στο πρόσωπό του και προβλήματα με την αναπνοή του.

Δύο ομάδες ορειβατών πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αποκλεισμένοι ψηλά στις πλαγιές του βουνού καθώς οι συνθήκες έγιναν ιδιαίτερα ασταθείς λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας. Σιγά σιγά όμως κατάφεραν να κατέβουν.

Οι διασώστες χρειάστηκε να βοηθήσουν ομάδα τεσσάρων ανθρώπων, ανάμεσά τους κι έναν ορειβάτη που είχε χτυπήσει και δυσκολευόταν να περπατήσει. Ακόμα τρεις άνθρωποι κατάφεραν να κατέβουν μόνοι τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάσταση στο βουνό έγινε πολύ επικίνδυνη στη διάρκεια της νύχτας, όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες ανέβηκαν γρήγορα, με αποτέλεσμα να είναι ασταθή τα κομμάτια πάγου και οι βράχοι από κάτω τους.

Σύμφωνα με το Reuters, περίπου 8.000 με 10.000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο φτάνουν κάθε χρόνο στο βουνό Hood. Από το 1883, περισσότεροι από εκατό άνθρωποι σκοτώθηκαν στο βουνό αυτό.