Μέχρι σήμερα είναι σαφές πόσο ζάπλουτος έχει γίνει ο Mark Zuckerberg με το Facebook του, μόνο που φαίνεται πως έχει το άγγιγμα του Μίδα και κάνει κροίσο όποιον αγγίζει.

Όπως τον γκραφιτά David Choe, για παράδειγμα, τον οποίο είχε επιστρατεύσει ο Mark για να διακοσμήσει τα πρώτα γραφεία του κοινωνικού δικτύου σε κείνες τις παρθενικές ημέρες.

Σύμφωνα λοιπόν με επεισόδιο του «The Filthy Rich Guide», που προβάλλεται στο δίκτυο CNBC, στις αρχές του 2000 η δουλειά του Choe είχε μπει στο στόχαστρο του Sean Parker, ιδρυτή του Napster και προέδρου τότε του Facebook σε μια εποχή που δεν ήταν παρά ένα πολλά υποσχόμενο δίκτυο.

davisak3

«Οι τιμές μου ανέβαιναν και ανέβαιναν και είπα, ξέρεις, ‘‘ναι, αν θέλεις να σου ζωγραφίσω όλο το κτίριο, τότε μιλάμε για 60, ξέρεις, 60 χιλιάρικα’’», είπε ο Choe στον Howard Stern. Μόνο που ο δαιμόνιος Parker του έδωσε την επιλογή μεταξύ μετρητών και μετοχών του Facebook και τον προέτρεψε μάλιστα να επιλέξει το δεύτερο.

«Πίστεψα στον Sean», είπε ο Choe, προσθέτοντας ωστόσο ότι το Facebook δεν του έλεγε τίποτα: «Ήμουν, ξέρεις, αυτό το παιδί ξέρει τι λέει και θα στοιχηματίσω τα λεφτά μου πάνω του».

Πήρε λοιπόν τις μετοχές σε μια εποχή που η επένδυσή του μόνο εγγυημένη δεν ήταν και 12 χρόνια αργότερα, όταν το Facebook μπήκε στο χρηματιστήριο, η μικρή αμοιβή του είχε μετατραπεί στο αστρονομικό ποσό των 200 εκατ. δολαρίων!

davisak2

Σταγόνα στον ωκεανό βέβαια σε σχέση με τα 76,7 δισ. δολάρια που μας λέει το Forbes ότι έχει σήμερα ο Zuckerberg, μόνο που αυτός έκανε όλα τα μαγικά…