Άλλοι νεόνυμφοι περνούν τις πρώτες ημέρες μετά το γάμο σε κάποια εξωτική παραλία. Αυτό το ζευγάρι από το Bath της Βρετανίας αρχίζει τον έγγαμο βίο με έναν διαφορετικό τρόπο, με μήνα του μέλιτος στην επαρχία Χελμαντ του Αφγανιστάν!

Ο Gareth και η Rachel Mawdsley ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου πέρσι . Πρόλαβαν όμως να περάσουν μόλις μερικές ημέρες μαζί πριν αρχίσει η εκπαίδευση τους για τη μεταφορά τους στο Αφγανιστάν.

Το ζευγάρι- που γνωρίστηκε στο στρατό- θα βρίσκεται έως και το Μάιο στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν. Αν και αναγνωρίζουν πως δεν είναι μεταξύ των προτιμώμενων προορισμών για… μήνα του μέλιτος, βρίσκουν χρόνο και ευκαιρίες για λίγο ρομαντισμό.

Η 35χρονη Rachel και ο 32χρονος Gareth γιόρτασαν την επέτειο των έξι μηνών από το γάμο τους σε μία καντίνα στη βάση τους. «Αλκοόλ δεν υπάρχει κι έτσι ανοίξαμε ένα αναψυκτικό αντί για κρασί. Φάγαμε νάτσος και μας περιτριγύριζαν στρατιώτες που κρατούσαν όπλα. Αλλά όταν κοιτάζαμε ο ένας τον άλλο μπορούσαμε να φανταστούμε πως ήταν μία κανονική ρομαντική βραδιά πίσω στο σπίτι», είπε ο Gareth.

Παρότι σύζυγοι ζουν σε διαφορετικούς κοιτώνες και σπάνια έχουν χρόνο ο ένας με τον άλλο.

«Το πιο δύσκολο είναι πως είμαστε πάντα με κόσμο αλλά προσπαθούμε να πηγαίνουμε για ένα καφέ ή να τρέχουμε μαζί για να περνάμε χρόνο», λέει η Rachel και προσθέτει: «Ξέραμε πως θα είχαμε αποστολές σε διαφορετικά μέρη και νιώθουμε τυχεροί που βρισκόμαστε τώρα στο ίδιο μέρος την ίδια περίοδο. Το χειρότερο θα ήταν ο ένας να έρχεται τη στιγμή που ο άλλος φεύγει… Έχουμε συναδέλφους που περνούν μήνες μακριά από τις οικογένειές τους οπότε εμάς μας αρέσει που είμαστε μαζί και κατανοούμε πώς είναι η ζωή στο Αφγανιστάν. Δεν είναι ο ιδανικός μήνας του μέλιτος αλλά καλά πάει!»

Το ζευγάρι επιστρέφει στη Βρετανία το Μάιο και έχει ήδη προγραμματίσει έναν κανονικό μήνα του μέλιτος στη Ρουάντα και την Τανζανία.