Στις τελετές ταφής των 22 παιδιών, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στην Ελβετία, θα παρευρεθούν την Τετάρτη στο Λομέλ και την Πέμπτη στη Λουβαίν ο βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος Β’ και η σύζυγός του Πάολα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Παλατιού.

«Ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα παραβρεθούν στις εξόδιες ακολουθίες την 21η Μαρτίου στις 11.30 (ώρα Ελλάδος) στο Λομέλ», απ’ όπου κατάγονται 15 από τα θύματα του τροχαίου, που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στη σήραγγα της Σιέρ, τόνισε ο εκπρόσωπος.

Την επόμενη ημέρα, το βασιλικό ζεύγος θα μεταβεί στις 11.00, τοπική ώρα, στην εκκλησία του Σιεν Πιέρ στη Λουβαίν, σε απόσταση δύο χλμ από το σχολείο Σιντ Λαμπέρτους του Χέβερλι, απ’ όπου προέρχονταν άλλα επτά από τα θύματα.

Στη Λουβαίν «δεν θα υπάρχει καμία κάμερα στο εσωτερικό της εκκλησίας. Έξω θα βρίσκονται οι οικογένειες των θυμάτων και μικρός αριθμός της σχολικής κοινότητας κι ένας περιορισμένος αριθμός θέσεων θα είναι διαθέσιμος για το κοινό» μέσα στην εκκλησία, τόνισε ο εφημέριος του Χέβερλι Ντιρκ Ντε Γκεντ, προσθέτοντας πως έξω θα βρίσκονται τοποθετημένες δύο γιγαντοοθόνες.