Αν και εκείνος δεν είναι τόσο καλός στο ποδόσφαιρο όσο ο αντίπαλός του στις πρόσφατες εκλογές στη Λιβερία, ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας, Τζόζεφ Μποακάι, προχώρησε σε μια κίνηση… fair play προς τον Ζορζ Γουεά, τον οποίον συνεχάρη σήμερα για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο. Έτσι, άνοιξε τον δρόμο για μια ειρηνική μετάβαση, σε μια χώρα με μακρά ιστορία φονικών εμφυλίων πολέμων.

«Η αγάπη μου για τη χώρα είναι πιο βαθιά από την επιθυμία μου να είμαι πρόεδρος. Γι’ αυτό, πριν από λίγο τηλεφώνησα στον Ζορζ Γουεά για να τον συγχαρώ ως νικητή των προεδρικών εκλογών», δήλωσε το μεσημέρι ο Μποακάι σε επίσημο μήνυμά του, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σέβομαι τη βούληση του λαού, όπως αυτή ανακοινώθηκε από την Εθνική Εκλογική Επιτροπή», η οποία πίστωσε στον Μποακάι το 38,5% των ψήφων, έναντι 61,5% για τον Ζορζ Γουεά», πρόσθεσε, έχοντας γύρω του τα κύρια στελέχη του κόμματός του και υποστηρικτές του στην έδρα του σχηματισμού του στο κέντρο της Μονρόβια.

«Θα απορρίψω κάθε απόπειρα να επιβληθούν ο πόνος, τα βάσανα, η αγωνία και η αβεβαιότητα. Το όνομά μου δεν θα χρησιμεύσει ως δικαιολογία για καμιά σταγόνα ανθρώπινου αίματος σ’ αυτή τη χώρα», στην οποία στο διάστημα από το 1989 έως το 2003 οι εμφύλιοι πόλεμοι στοίχισαν τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους.