Τι είναι ομορφιά; Δεν επιχειρεί να απαντήσει στο διαχρονικό ερώτημα ο φωτογράφος Φίλιπ Τολεντάνο, αλλά με το άλμπουμ με τίτλο «Ένα νέο είδος ομορφιάς» αναδεικνύει τα ερωτήματα σχετικά με το ωραίο και την εξέλιξή του.

Στο άλμπουμ ποζάρουν μοντέλα που έχουν περάσει από το γραφείο του πλαστικού και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν σώματα και πρόσωπα που επανασχεδιάζονται με την πλαστική χειρουργική μπορούν να θεωρηθούν υποδείγματα ομορφιάς.

Ο καλλιτέχνης λέει πως ο στόχος του ήταν να φωτίσει το ερώτημα τι βλέπουμε ως όμορφο, εάν μπορούμε να το επαναπροσδιορίσουμε κι ένα μπορούμε να επιλέξουμε να δημιουργήσουμε την ομορφιά εμείς οι ίδιοι.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών και ανδρών γυμνών ή ημίγυμνων που έχουν επέμβει στο σώμα και το πρόσωπό τους μεταξύ άλλων με αυξητική χειλιών, ρινοπλαστική, προσθετική στήθους, βλεφαροπλαστική.

Η αντίθεση του φωτός και σκοτεινών τόνων έχει στόχο να αναδείξει τις αλλαγές που υπέστησαν τα μοντέλα κυνηγώντας τη σωματική τελειότητα ή την επαναφορά της νεότητας.

Δείτε φωτογραφίες