«Έλλειψη ορθής κρίσης» καταλόγισε στον στρατηγό Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ ο
Αμερικανός πρόεδρος, σχετικά με τα επικριτικά σχόλιά του που
δημοσιεύτηκαν σε περιοδικό. Το μέλλον του είναι αβέβαιο και ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε πως δεν θα πάρει καμία απόφαση πριν τον συναντήσει σήμερα στην Ουάσινγκτον.

«Πιστεύω ότι είναι φανερό πως το άρθρο που αφορά τον ίδιο και το περιβάλλον του, αποδεικνύουν έλλειψη ορθής κρίσης», δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα στους δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο. «Αλλά θέλω επίσης να μιλήσω απευθείας μαζί του πριν πάρω την τελική απόφαση», σχετικά με την αποπομπή ή μη του στρατηγού, πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone, ο ΜακΚρίσταλ εμφανίζεται επικριτικός προς τον Αμερικανό πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον ειδικό απεσταλμένο σε Αφγανιστάν και Πακιστάν Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, εξαιτίας των αμφιβολιών που έχουν εκφράσει για την στρατηγική του.

Ο Ομπάμα «θύμωσε» όταν διάβασε το άρθρο τη Δεύτερα το βράδυ, σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς, ενώ η συνάντηση των δύο αντρών θα είναι μία ευκαιρία για τον ΜακΚρίσταλ να εξηγήσει «τι στην ευχή σκεφτόταν».

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε ότι «διάβασε με ανησυχία» το άρθρο και ότι κάλεσε τον στρατηγό για να μιλήσουν. Σύμφωνα με τον Γκέιτς, ο ΜακΚρίσταλ απολογήθηκε για τα σχόλιά του.