Κύματα θύελλας που φτάνουν σε ύψος τα έξι μέτρα προσκρούουν τις τελευταίες ώρες στις ακτές του νησιού. Το φαινόμενο εκδηλώθηκε πριν από 24 περίπου ώρες στον Κόλπο του Λέοντα στη Γαλλία.

Το γεγονός ότι κατάφερε να περάσει από τα στενά της Σικελίας, να επηρεάσει το Αιγαίο Πέλαγος και κατ΄ επέκταση τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, αφήνει έκπληκτους τους επιστήμονες του ωκεανογραφικού κέντρου.

Το φαινόμενο εκδηλώνεται εντονότερα στην ανοικτή θάλασσα όπου τα κύματα ενδέχεται να ξεπερνούν σε ύψος τα έξι μέτρα, όπως δημοσιεύει το sigmalive.

Τα πλοία που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, επέλεξαν να μείνουν κοντά στο λιμάνι Λεμεσού προκειμένου να αποφύγουν το σπάνιο θαλάσσιο φαινόμενο.

Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση τον τελευταίο αιώνα που κύματα θύελλας καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα στενά της Σικελίας και να κινηθούν κατά μήκος της Μεσογείου.

Το γεγονός ότι φτάνουν στις ακτές της Κύπρου 24 ώρες μετά την εκδήλωσή τους δεικνύει και την ταχύτητα του θαλάσσιου φαινομένου.

Σύμφωνα με το ωκεανογραφικό κέντρο, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, παρότι είναι ισχυροί, δεν δικαιολογούν την ύπαρξη αυτού του ύψους κυμάτων. Το φαινόμενο αναμένεται να εξασθενήσει στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ, στις ακτές της Χάϊφα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο