Ένας ακόμη Ιρανός συνελήφθη στη Μαλαισία, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους τρεις δράστες της επίθεσης που σημειώθηκε χθες στο κέντρο της Μπανγκόκ και η οποία είχε στόχο ισραηλινούς διπλωμάτες, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μαλαισίας.

Οι άλλοι δύο Ιρανοί έχουν συλληφθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ταϊλάνδης.

Ο ύποπτος συνελήφθη σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ, όπως διευκρίνισε ο Ισμαΐλ Όμας, επικεφαλής της αστυνομίας, σε ανακοίνωσή του.

«Ο Ιρανός συνελήφθη βάσει του νόμου για τη μετανάστευση και χάρη στις πληροφορίες που μας έδωσαν οι ταϊλανδοί ομόλογοί μας» προσθέτει η ανακοίνωση, χωρίς να αναφέρει το όνομα του υπόπτου.

Εις βάρος του συλληφθέντα έχει ξεκινήσει έρευνα για τρομοκρατικές δραστηριότητες σε σχέση με την έκρηξη βομβών στην Ταϊλάνδη, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μπανγκόκ Ράμλι Γιούσουφ δήλωσε στο Reuters ότι οι αρχές της Ταϊλάνδης έχουν ενημερωθεί για τη σύλληψη του Ιρανού, όμως απ’ όσο γνωρίζει ο ίδιος δεν έχει γίνει αίτηση για έκδοση του συλληφθέντα στην Ταϊλάνδη.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε χθες ανώτατος αξιωματούχος των ταϊλανδικών μυστικών υπηρεσιών, ισραηλινοί διπλωμάτες ήταν στόχοι συνωμοσίας που οργάνωσαν Ιρανοί στην Μπανγκόκ.

«Η ομάδα των τριών Ιρανών ήταν μια ομάδα δολοφόνων και στόχοι τους ήταν ισραηλινοί διπλωμάτες, ανάμεσά τους και ο πρεσβευτής» τόνισε ο ίδιος.

Όπως δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου ο ταϊλανδός υπουργός Εξωτερικών Σουραπόνγκ Τοβιτσακτσαϊκούλ οι δύο Ιρανοί που έχουν συλληφθεί στην Μπανγκόκ «κατηγορούνται ότι προκάλεσαν παράνομη έκρηξη σε δημόσιο χώρο και για απόπειρα ανθρωποκτονίας αξιωματικών (της αστυνομίας) και πολιτών».

Ο υπουργός αρνήθηκε να μιλήσει σε αυτό το στάδιο των ερευνών για τρομοκρατική πράξη, όμως επεσήμανε ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των εκρήξεων στην Μπανγκόκ και των επιθέσεων που είχαν σημειωθεί τη Δευτέρα στην Ινδία και τη Γεωργία εναντίον οχημάτων της ισραηλινής πρεσβείας.

Ένας από τους δύο άνδρες που έχει συλληφθεί στην Ταϊλάνδη, ο 28χρονος Σαεΐντ Μοραντί, έχει χάσει και τα δύο του πόδια από την έκρηξη και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο της Μπανγκόκ.

Ο δεύτερος ύποπτος συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για να φύγει από την Ταϊλάνδη, ενώ ο τρίτος είχε καταφύγει στη Μαλαισία, όπου και συνελήφθη σήμερα.