Έναν 52χρονο Ιρανό αναζητά η αστυνομία της Μπανγκόκ ως το νέο ύποπτο για τις εκρήξεις στην Ταϊλάνδη. Ο 52χρονος θεωρείται ότι έχει διασυνδέσεις με την οργάνωση που κατηγορείται ότι ετοίμασε μια αντι-ισραηλινή συνωμοσία στη Μπανγκόκ

«Εμφανίζεται στις κάμερες παρακολούθησης και υποδείχτηκε από αυτόπτες μάρτυρες σε αυτό το σπίτι», διευκρίνισε ο υποδιοικητής της αστυνομίας της Μπανγκόκ Ανουσάι Λεκμπουμρούνγκ. Μέσα στο σπίτι σημειώθηκε η κατά τα φαινόμενα τυχαία έκρηξη.

Ο ύποπτος, το όνομα του οποίου φέρεται να είναι Νιχαχφάρντ Τζαβάντ, έφυγε από το σπίτι μερικές ώρες πριν από την έκρηξη, σύμφωνα με τον αξιωματικό. Ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης τον παρουσιάζουν ως ύποπτο για την εκπαίδευση των άλλων μελών της οργανωσης στην παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Δύο Ιρανοί συνελήφθησαν και μετά τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες ύστερα από μια σειρά εκρήξεων στο κέντρο της Μπανγκόκ την Τρίτη. Ένας τρίτος συνελήφθη στη Μαλαισία και αναμένεται να ζητηθεί η έκδοσή του. Ένα τέταρτο πρόσωπο, μια Ιρανή που είχε νοικιάσει το σπίτι, ενδέχεται να έχει ήδη εγκαταλείψει το ταϊλανδικό έδαφος.