Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί από χθες περιοχές στη βορειοανατολική και νοτιοανατολική Αλβανία, εξαιτίας της κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων.

Το Σάββατο, στην περιοχή του Κούκες, δυο άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας, αυξάνοντας σε έξι τους νεκρούς λόγω του ψύχους σε όλη τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα μετέβη με ελικόπτερο σήμερα στις πληγείσες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα περιοχές, στο βορρά, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που επικρατεί.

Ο Μπερίσα εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησης να προσφέρει όλη την απαραίτητη βοήθεια στους κατοίκους των περιοχών του βορρά που συνεχίζουν να βρίσκονται αποκλεισμένοι από τα χιόνια στις περιοχές, Κούκες, Τροπόγια, Σκόδρα, Ντίμπρα και Πούκα, με τον υδράργυρο να έχει κολλήσει στους -25 βαθμούς Κελσίου. Αποκλεισμένες παραμένουν, επίσης, αρκετές περιοχές της νοτιοανατολικής Αλβανίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.