Η Ρωσία κατηγόρησε  τη Δύση ότι υποδαυλίζει τη σύρραξη στη Συρία, προμηθεύοντας με όπλα τους αντιπάλους του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σε μία προσπάθεια να αποσείσει τις κριτικές εναντίον της για την αντίθεσή της στην απόφαση του συμβουλίου του ΟΗΕ, που καλεί τον Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Ριμπακόφ δήλωσε πως οι δυτικές χώρες υποθάλπουν την αναστάτωση στη Συρία.

Ο ίδιος πάντως δεν προσδιόρισε ποια είναι τα δυτικά κράτη που εξοπλίζουν τους Σύρους εξεγερμένους.

Ο Ριμπακόφ, μιλώντας κατά την επίσκεψή του στην Κολομβία, δήλωσε πως η Ρωσία θα λάβει «δραστικά μέτρα» εάν η Δύση εξακολουθήσει να επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.

Παράλληλα, η Κάτω Βουλή της Ρωσίας υιοθέτησε σήμερα μία ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την Δύση «γιατί αναμειγνύεται στις υποθέσεις άλλων χωρών και να τους επιβάλλει έξωθεν αποφάσεις».

Μάλιστα ορισμένοι βουλευτές στη Δούμα, που ελέγχεται από το κυβερνών κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, ζήτησαν να τηρηθεί ακόμη πιο σκληρή στάση απέναντι στη Δύση, κρίνοντας πως «οι θέσεις της Ρωσίας για τη Συρία δεν είναι αρκούντως σθεναρές».