Σκωτσέζοι βουλευτές στηρίζουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία


ΚΟΣΜΟΣ
12:45
02/11/2017
Σκωτσέζοι βουλευτές στηρίζουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας
loading

Πρόταση με την οποία ζητά από τη διεθνή κοινότητα την αναγνώριση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας του καταλανικού κοινοβουλίου για απόσχιση από την Ισπανία, κατέθεσε μια ομάδα βουλευτών στη Σκωτία και ασκεί πίεση στην ηγέτιδα της χώρας να την υιοθετήσει.

Την πρόταση υπογράφουν 21 από τους 63 βουλευτές του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος, του κυβερνώντος κόμματος της Σκωτίας. Την υπογράφει επίσης και ένας βουλευτής των Σκωτσέζων Πράσινων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κοινοβουλίου της Σκωτίας, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρόταση ζητεί από «τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ψηφοφορία του καταλανικού κοινοβουλίου για μια ανεξάρτητη Δημοκρατία της Καταλονίας». Επιπλέον, η πρόταση κάνει έκκληση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να βοηθήσουν στην ειρηνική μετάβαση της Καταλονίας σε ανεξάρτητο κράτος.

Αυτό το σκηνικό δημιουργεί ανησυχία σε κάποιους Σκωτσέζους, δεδομένου ότι πρόσφατα άνοιξε ξανά το θέμα της ανεξαρτητοποίησης από τη Μεγάλη Βρετανία, παρά την αρνητική απόφαση που είχαν λάβει οι πολίτες της χώρας στο προηγούμενο δημοψήφισμα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει