Εικόνες από το σημείο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι παρουσίασε χθες η λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Ειδικότερα, οι εικόνες παρουσιάσθηκαν στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα με δημοσιογράφους και πολιτικούς που είχαν προσκληθεί στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης στα νότια της Βηρυττού.

Ο σεΐχης Νασράλα τόνισε πως οι φωτογραφίες ελήφθησαν από αναγνωριστικό αεροσκάφος ΜΚ και «υπεκλάπησαν» από την οργάνωσή του.

Οι εικόνες παρουσιάζουν δρόμους κοντά στο Κοινοβούλιο στο κέντρο της Βηρυττού, την κατοικία του Χαρίρι, καθώς και της παραλιακής αρτηρίας κοντά στην οποία δολοφονήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός το 2005. Οι φωτογραφίες δεν δείχνουν χρονολογία, ούτε φέρουν σαφή ισραηλινά διακριτικά.

Ο Νασράλα τόνισε πως δεν διαθέτει «αδιάψευστες αποδείξεις» για την εμπλόκή του Ισραήλ στη δολοφονία, όμως τα «δεδομένα» αυτά μπορούν να συνεισφέρουν στην διαλεύκανση της δολοφονίας.

Στις 3 Αυγούστου ο Νασράλα κατηγόρησε ανοικτά το Ισραήλ για τη δολοφονία του Χαρίρι, υποσχόμενος να αποκαλύψει «στοιχεία» που τεκμαίρουν την ενοχή του.