Νέα στοιχεία που εμπλέκουν το Ισραήλ στη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι, το 2005 παρέδωσε η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ στη λιβανική κυβέρνηση. Τα στοιχεία στη συνέχεια θα διαβιβασθούν στο Διεθνές Δικαστήριο για το Λίβανο, διευκρίνισαν δικαστικές πηγές.

«Ένας υπεύθυνος της Χεζμπολάχ, ο Ουαφίντ Σάφα, παρέδωσε σήμερα στο γενικό εισαγγελέα του Λιβάνου νέα στοιχεία τα οποία ζητήθηκαν από το Διεθνές Δικαστήριο» ανέφερε η ίδια πηγή.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι παρά την συμμόρφωσή της με τα αιτήματα του Διεθνούς Δικαστηρίου, θεωρεί πως το Δικαστήριο αυτό δεν έχει καμία αξιοπιστία.

Πριν μερικές ημέρες ο ηγέτης της Χεζμπολάχ , Χασάν Νασράλα παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει ένα ισραηλινό αναγνωριστικό αεροσκάφος να εποπτεύει μια ημέρα πριν τη δολοφονία την περιοχή στο κέντρο της Βηρυτού, όπου έχασε τη ζωή του ο Ραφίκ Χαρίρι. Παρέθεσε ακόμη και την ομολογία ενός μυστικού πράκτορα, γεγονός που, όπως ισχυρίστηκε, δείχνει σαφώς εμπλοκή του Ισραήλ στην υπόθεση αυτή.