Διώξεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Αίγυπτο

Οι Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις και εξετάσεις


ΚΟΣΜΟΣ
13:37
03/10/2017
Διώξεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Αίγυπτο
1
loading

Οι αιγυπτιακές Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη 22 ατόμων τις τελευταίες 4 ημέρες σύμφωνα με το BBC. Οι συλλήψεις εντάσσονται σε εκστρατεία κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία. Τριάντα δυο άντρες και μία γυναίκα κρατούνται από τον περασμένο μήνα που σημαίες με το ουράνιο τόξο κυμάτισαν σε μια συναυλία ποπ μουσικής στο Κάιρο.

Πρωκτικές εξετάσεις έγιναν σε πέντε από τους συλληφθέντες.

Ο κυματισμός των σημαιών προκάλεσε το κοινό και προξένησε την επέμβαση του εισαγγελέα που διέταξε έρευνες. Η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται έγκλημα ρητά βάσει του αιγυπτιακού νόμου.

Ωστόσο, οι Αρχές συχνά συλλαμβάνουν άτομα ύποπτα για συμμετοχή σε συναινετική ομοφυλοφιλική συμπεριφορά με την κατηγορία της «αταξίας», «ανηθικότητας» ή «βλασφημίας». Η ύψωση της σημαίας του ουράνιου τόξου σε μια συναυλία από την λιβανέζικη μπάντα «Λέιλα» της οποίας ο κεντρικός τραγουδιστής είναι δηλωμένα ομοφυλόφιλος, στις 22 Σεπτεμβρίου ήταν μια σπάνια δημόσια επίδειξη υποστήριξης στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε μια συντηρητική μουσουλμανική χώρα.

Τρεις ημέρες μετά το γεγονός αυτό και αφού οι εικόνες κυκλοφόρησαν στα social media, ο εισαγγελέας Ναμπίλ Σαντέκ διέταξε την κρατική ασφάλεια να ερευνήσει το «περιστατικό» που «υποκίνησε την ομοφυλοφιλία».

Την Κυριακή έξι άντρες κατηγορήθηκαν για συνέργεια στην ύψωση των σημαιών και παραπέμφθηκαν σε δίκη μαζί με άλλα 10 άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με μια τοπική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η απόφαση της δίκης αναμένεται στις 29 Οκτωβρίου. Μια γυναίκα ύποπτη για την ύψωση της σημαίας του ουράνιου τόξου στην συναυλία επίσης κατηγορήθηκε για την «προώθηση σεξουαλικής απόκλισης» και της «συνήθους ακολασίας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Nick

    \"προώθηση σεξουαλικής απόκλισης\'\' \"συνήθους ακολασίας\" και μετά τους κάνουν πρωκτικές εξετάσεις...
    οι εκεί θρήσκοι πρέπει να έχουν το υψηλότερο ποσοστό κρυφών ομοφυλοφίλων και καταπιεσμένων σεξουαλικών φετίχ,δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια μανία να κυνηγάνε τους γκέι και να παντρεύονται παιδιά

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει