Λίγο πριν τις εκλογές στην πολιτεία του Tennessee, ομάδα νομοθετών έδωσε μια νέα πρόταση για την ομοφυλοφιλία, η οποία θα επιτρέπει στους μαθητές να μιλάνε ανοιχτά, όσον αφορά την εναντίωση και απαξίωση τους προς αυτή, στα πλαίσια πάντα, των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

Οι ομάδες προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων , δηλώνουν ότι με αυτή τη πρόταση νομιμοποιούν την λεκτική βία και ότι αν γίνει κάτι τέτοιο τότε το φαινόμενο της λεκτικής βίας θα χειροτερέψει.

«Είναι άλλο πράγμα το να προστατεύεις την ελευθερία του λόγου και το να προστατεύεις το μίσος», τόνισαν.

«Ήδη στην περιοχή έχει σημειωθεί μια αυτοκτονία ενός ομοφυλόφιλου μαθητή, που δεχόταν σε συνεχή βάση λεκτική και μη βία. Δεν θέλουμε με τίποτα να αυξηθεί ο αριθμός αυτός», είπε χαρακτηριστικά μαθήτρια και μέλος μιας τοπικής ομάδας προάσπισης δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα από τις ομάδες στους νομοθέτες, είναι αν η πρόταση αυτή αφορά την ελευθερία του λόγου η προσπαθεί να περάσει κάποιο άλλο μήνυμα.

Οι υποστηρικτές της πρότασης πάντως, είπαν ότι όλο αυτό γίνεται για να προστατευτεί η ελευθερία του λόγου των μαθητών που έχουν αντίθετες απόψεις όσον αφορά την ομοφυλοφιλία.