Ενώπιον της σορού του πατέρα του Κιμ Γιονγκ-ιλ βρέθηκε ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν  στην πρώτη του δημόσια ηγετική εμφάνιση, όπως μετέδωσαν τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο σύντροφος Κιμ Γιονγκ-ουν προσήλθε ενώπιον της σορού του συντρόφου Κιμ Γιονγκ-ιλ συνοδευόμενος από εκπροσώπους τους κόμματος, της κυβέρνησης και του στρατού για να εκφράσει τα συλλυπητήρια και τη θλίψη του», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν σκηνές μαζικής λύπης μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του θανάτου του Κιμ Γιονγκ-ιλ, ο οποίος πέθανε το Σάββατο από έμφραγμα κατά τη διάρκεια περιοδείας με τρένο.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου και οι Βορειοκορεάτες κλήθηκαν να υποστηρίξουν τον μικρότερο γιο του, τον Κιμ Γιονγκ-ουν, που ορίσθηκε νέος ηγέτης της χώρας.

Ο Κιμ Γιονγκ-ιλ είχε και ο ίδιος διαδεχθεί τον πατέρα του Κιμ Ιλ-σουνγκ, τον ιδρυτή της βόρειας Κορέας, ο οποίος πέθανε το 1994 εγκαινιάζοντας την πρώτη κομμουνιστική δυναστεία στον κόσμο.