Μία ολλανδική εταιρεία εμπνεύστηκε ένα ιδιαίτερο σχέδιο για δύο ουρανοξύστες στη Νότια Κορέα, που έχει εξαγριώσει τους Αμερικάνους καθώς τους φέρνει στο νου τις νωπές μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Οι αρχιτέκτονες της MVRDV ένωσαν τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες της Σεούλ με μία κατασκευή κτιρίου που μοιάζει με σύννεφο, σχηματίζοντας ένα τεράστιο «Η». Η εικόνα των δύο πύργων και το «σύννεφο» ανάμεσά τους θυμίζει τον καπνό λίγο μετά τις επιθέσεις των αεροσκαφών της11ης Σεπτεμβρίου.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ στηλίτευσαν τα σχέδια της ολλανδικής εταιρείας, με την τελευταία να τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι δεν είχε σκοπό σε καμία περίπτωση να προκαλέσει και σχεδίασε το κτιριακό συγκρότημα για να απεικονίσει τη σκηνή των επιθέσεων αλλά με γνώμονα τη λειτουργικότητα.

Η MVRDV, μάλιστα, εκτός από το κύμα επιθέσεων από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, δέχθηκε απειλητικά e-mails και τηλεφωνικές κλήσεις από εξαγριωμένα άτομα που κατηγορούσαν τους υπαλλήλους της ως θαυμαστές της Αλ Κάιντα!

Η κατασκευάστρια εταιρεία, πάντως, ξεκαθάρισε ότι τα σχέδια ακόμα δεν έχουν πάρει την τελική τους μορφή αλλά ότι δεν σκοπεύει να τα τροποποιήσει. Στο εντυπωσιακό «σύννεφο» φιλοξενούνται μεταξύ άλλων κοινόχρηστοι κήποι, πισίνες και εστιατόρια.