Ο 32χρονος Nordine Amrani, κάτοικος Λιέγης, πέταξε γύρω στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι τρεις χειροβομβίδες σε μια στάση λεωφορείων στην κεντρική πλατεία Saint Lambert της πόλης, ενώ προσπάθησε να ανοίξει και πυρ εναντίον αθώων πολιτών με όπλα που είχε επάνω του.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τρία άτομα. Δύο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 17 ετών και μία ηλικιωμένη γυναίκα 75 ετών, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 70.

Ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Πολλοί ανέφεραν ότι πρόκειται για τρελό. Όμως ο δράστης της επίθεσης στη φιλήσυχη βελγική πόλη, είναι ένας κατάδικος με βεβαρυμμένο παρελθόν. Είχε μπει στη φυλακή για την κατοχή ινδικής κάνναβης και όπλων, αλλά και για συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία.

Τον Οκτώβριο του 2007, η αστυνομία της Λιέγης κατέσχεσε 2.800 παράνομα δενδρύλλια, όπως και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από το σπίτι του, με συνολικά 9.500 όπλα. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 58 μήνες φυλάκισης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των αρχών στη Λιέγη προς τους δημοσιογράφους, ο Amrani δεν αντιμετώπιζε ψυχιατρικό πρόβλημα και δεν είχε σχέσεις με τρομοκρατία.

Τα όπλα που χρησιμοποίησε προέρχονταν από το προσωπικό, παράνομο οπλοστάσιό του. Και σήμερα, θα έπρεπε να εμφανιστεί στο δικαστήριο για την υπόθεσή του. Αντί αυτού όμως επέλεξε να πάει στο κέντρο της πόλης και να ανοίξει πυρ, «παίρνοντας την εκδίκησή του» ενώ στη συνέχεια τιμώρησε τον εαυτό του «αυτοκτονώντας με μια σφαίρα στο κεφάλι», σημειώνει δημοσίευμα του RTL Info.