Ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου της Βρετανίας Λάιαμ Φοξ δήλωσε ότι πρόκειται να συναντηθεί με αμερικανούς επικεφαλής του εμπορικού χώρου σήμερα στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν σχετικά με την πιθανότητα υπογραφής συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου ανάμεσα στις δύο χώρες λίγο μετά την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

«Η επίσκεψη θα βοηθήσει να τεθούν οι βάσεις για μια πιθανή μελλοντική συμφωνία ελευθέρου εμπορίου Βρετανίας-ΗΠΑ και τα πρακτικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να μπορέσουν εταιρείες και από τις δύο χώρες να συνάψουν επιχειρηματικές σχέσεις και να συναλλάσσονται ευκολότερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φοξ ενόψει της διήμερης επίσκεψής του σύμφωνα με το reuters.

Η Βρετανία ξεκινάει αύριο Δευτέρα τις επίσημες συνομιλίες για το Brexit με τις άλλες 27 χώρες μέλη της ΕΕ και αναμένεται να αποχωρήσει από το μπλοκ τον Μάρτιο 2019.

Ο Φοξ θα έχει συνάντηση με τον Εκπρόσωπο Εμπορίου των ΗΠΑ Ρόμπερτ Λάιτιζερ καθώς και με τον επικεφαλής του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.