Την πρόθεση του Ιράν να αντιγράψει το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που αναχαίτισε την περασμένη εβδομάδα και να εξοπλίσει με αυτό τις δυνάμεις του, εξέφρασε στην κρατική τηλεόραση Ιρανός αξιωματούχος.

«Βαίνουμε προς την ολοκλήρωση της αποκρυπτογράφησης των κωδικών» του μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου RQ-170 και «το προσεχές στάδιο θα είναι η αναπαραγωγή του» δήλωσε χαρακτηριστικα στην κρατική τηλεόραση ο Παρβίζ Σορουρί, αξιωματούχος της κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής για την ιρανική εθνική ασφάλεια.

«Στο προσεχές μέλλον θα είμαστε ικανοί να το παράγουμε εν σειρά», προσέθεσε, σημειώνοντας πως η ιρανική εκδοχή «θα υπερτερεί» μάλιστα του αμερικανικού. «Όταν σπάσουμε τους κωδικούς, θα αποκτήσουμε σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τις αμερικανικές τεχνικές κατασκοπείας», σημείωσε ο Σορουρί και κατέληξε: «Δεν μπορώ να πω πότε θα γίνει αυτό, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την Τεχεράνη, οι μονάδες της ηλεκτρονικού πολέμου είχαν καταφέρει στις αρχές του μήνα (4 Δεκεμβρίου) να πάρουν τον έλεγχο ενός RQ-170 Sentinel το οποίο είχε διεισδύσει στον ιρανικό εναέριο χώρο από το Αφγανιστάν και να το προσγειώσουν χωρίς σημαντικές ζημιές στο ιρανικό έδαφος.