Δύο άνδρες θα μαστιγωθούν σήμερα στην Ινδονησία, στην επαρχία Άτσεχ, επειδή τους έπιασαν την ώρα της σεξουαλικής επαφής. Το σεξ μεταξύ ομοφυλοφίλων δεν είναι παράνομο στο μεγαλύτερο μέρος της Ινδονησίας, όπως εξηγεί το BBC, αλλά η Άτσεχ είναι η μόνη επαρχία στην οποία επιβάλλεται ο ισλαμικός νόμος.

Η τιμωρία των δύο ανδρών θα είναι δημόσια και θα δεχθεί ο καθένας 85 ραβδισμούς.

Το ζευγάρι- οι δύο άνδρες είναι ηλικίας 20 και 23 ετών- πιάστηκε στο κρεβάτι από εισβολείς που τους επιτέθηκαν μέσα στον χώρο τους, τον Μάρτιο.

Η Άτσεχ εφαρμόζει, εδώ και μια δεκαετία, την πιο αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου, και γίνεται ολοένα πιο συντηρητική χρόνο με τον χρόνο. Η νομοθεσία κατά της ομοφυλοφιλίας πέρασε το 2014 και άρχισε να εφαρμόζεται την επόμενη χρονιά.

Στο παρελθόν τιμωρίες δημόσιου ραβδισμού έχουν επιβληθεί για αδικήματα όπως τζόγος ή κατανάλωση αλκοόλ.

Στις αρχές του μήνα η αστυνομία συνέλαβε 14 ανθρώπους στην πόλη Surabaya κατηγορώντας τους πως διοργάνωναν πάρτι για ομοφυλόφιλους ενώ τη Δευτέρα 141 άνδρες συνελήφθησαν σε αστυνομική επιχείρηση σε σάουνα, με παρόμοιες κατηγορίες,

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε πως κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και σε συναινετικές σχέσεις και πως οι δύο άνδρες έπεσαν θύματα εισβολής μέσα στο σπίτι τους. Χαρακτήρισε την τιμωρία τους «σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική» και τόνισε πως μπορεί να χαρακτηριστεί βασανιστήριο.