Τρεις μήνες μετά την απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο Μπομπ Ντίλαν το παρέλαβε χθες σε ιδιωτική εκδήλωση στη Στοκχόλμη, πριν την προγραμματισμένη συναυλία του στην πόλη και χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγές από τη σουηδική ακαδημία είχαν νωρίτερα γνωστοποιήσει πως ο Ντίλαν δεν θα έκανε την παραδοσιακή «ομιλία αποδοχής», αναμένεται ωστόσο να το κάνει αργότερα με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα. Εάν δεν το κάνει μέχρι τον Ιούνιο, τα χρήματα του βραβείου- περίπου 838.000 ευρώ- θα πρέπει να επιστραφούν.

«Πήγε πολύ καλά» είπε για την εκδήλωση παράδοσης του βραβείου στέλεχος της Σουηδικής Ακαδημίας, σημειώνοντας πως ο 75χρονος θρύλος είναι ένας «πολύ καλός ,ευγενικός άνθρωπος».

Μετά την παραλαβή του Νόμπελ, ο Ντίλαν εμφανίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Stockholm Waterfront με τη δεύτερη συναυλία του να είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Ο Ντίλαν είναι ο πρώτος τραγουδοποιός που βραβεύεται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, βραβείο που συνήθως απονεμόταν σε ποιητές και συγγραφείς.