Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους των εξεγερμένων της Συρίας την Δευτέρα στο Λονδίνο, είπε χθες μια εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Χέιγκ θα συναντηθεί με αντιπροσωπείες του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου και της Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού για την Δημοκρατική Αλλαγή, είπε η εκπρόσωπος. Οι συναντήσεις ακολουθούν πολύμηνες επαφές στα παρασκήνια, διευκρίνισε.

«Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τη συριακή αντιπολίτευση», είπε η εκπρόσωπος.

«Είχαμε τακτικές επαφές με διάφορες προσωπικότητες της συριακής αντιπολίτευσης εδώ και μήνες. Εντείνουμε τώρα τις επαφές», ανέφερε.

Σύμφωνα με μια βρετανική κυβερνητική πηγή, οι εκπρόσωποι των σύρων εξεγερμένων θα έχουν επίσης συναντήσεις με στελέχη του γραφείου του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Στο πλαίσιο της επέκτασης των επαφών ανατέθηκε σε μια πρώην πρέσβειρα της Βρετανίας στη Βηρυτό, την Φράνσις Γκάι, να αναλάβει τις σχέσεις με την εξόριστη συριακή αντιπολίτευση, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ.

«Ο υπουργός Εξωτερικών όρισε μια ανώτερη αξιωματούχο του Φόρεϊν Όφις, την Φράνσις Γκάι, για να αναλάβει αυτό το έργο», είπε η εκπρόσωπος.