Τους επόμενους μήνες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το τελικό πόρισμα για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, όπως ανακοίνωσε η ομάδα ερευνών σήμερα, κατά την τρίτη επέτειο ενός εκ των μεγαλύτερων μυστηρίων στην ιστορία της αεροπλοΐας.

Η ομάδα των ερευνών εργάζεται προς την οριστικοποίηση της ανάλυσης και των ευρημάτων σε οκτώ παραμέτρους, όπως την εκτροπή από το σχέδιο πτήσης, το προφίλ του ιπτάμενου προσωπικού και τα συντρίμμια που έχουν εντοπιστεί, όπως ανακοίνωσε ο βραχίονας του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας στη Μαλαισία.

«Με τα συντρίμμια του αεροσκάφους και τους καταγραφείς πτήσης να μην έχουν ακόμα βρεθεί, υπάρχει σημαντική έλλειψη βασικών στοιχείων», που θα καθορίσουν για ποιο λόγο το αεροσκάφος παρέκλινε της προγραμματισμένης πορείας του, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αφού ερεύνησαν πάνω από 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, οι τρεις βασικές χώρες που συμμετείχαν στις έρευνες, η Μαλαισία, η Κίνα και η Αυστραλία, ανέστειλαν την επιχείρηση στις 17 Ιανουαρίου, η οποία δεν θα ξεκινήσει εκ νέου αν δεν ανακύψουν αξιόπιστες νέες πληροφορίες.

Μιλώντας σήμερα στο κοινοβούλιο της Μαλαισίας, ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Λιόου Τιόνγκ Λάι δήλωσε ότι η «αναστολή σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει» ότι αίρεται η δέσμευση για να κλείσει οριστικά αυτή η τραγωδία.

Το αεροσκάφος Boeing 777, με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο στις 8 Μαρτίου του 2014.