Στο συμπέρασμα πως δεν αναμένεται να βρεθεί το εξαφανισμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines στην περιοχή όπου γίνονται οι έρευνες καταλήγουν οι ειδικοί που ηγούνται της επιχείρησης, συστήνοντας να επεκταθεί η έρευνα προς τον βορρά.

Κανένα ίχνος της πτήσης που χάθηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ δεν έχει βρεθεί στον νότιο Ινδικό ωκεανό, ύστερα από διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, μετά την εξαφάνισή της.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH370 εξαφανίστηκε ενώ πετούσε από το Πεκίνο προς την Κουάλα Λουμπούρ με 239 επιβαίνοντας, το 2014.

Οι Αυστραλοί πάντως, που ανέλαβαν τη διεξαγωγή της έρευνας, λένε πως η επιχείρηση δεν θα παραταθεί. Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας τόνισε πως δεν είναι πιθανό η έρευνα να παραταθεί μετά το προγραμματισμένο τέλος της, που έχει τοποθετηθεί τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2017 καθώς δεν έχει βρεθεί κάποια «συγκεκριμένη τοποθεσία» για το αεροσκάφος.

Οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας, της Μαλαισίας και της Κίνας, που χρηματοδοτούν την έρευνα, είχαν προηγουμένως συμφωνήσει πως θα ανασταλούν οι επιχειρήσεις εκτός και αν βρεθούν αξιόπιστες ενδείξεις σχετικά με την τοποθεσία του αεροσκάφους.

Ερευνητικά σκάφη «χτενίζουν» έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον νότιο Ινδικό ωκεανό ενώ οι ειδικοί λένε τώρα πως σε μια άλλη περιοχή περίπου 25.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα βόρεια είναι πιθανότερο να βρίσκεται το αεροσκάφος.

Συντρίμμια του αεροπλάνου έχουν βρεθεί κατά μήκος της ακτής της Αφρικής και σε νησιά του Ινδικού ωκεανού, υπενθυμίζει το BBC.