Επίθεση στην Ελλάδα, την οποία χαρακτηρίζει ρατσιστικό κράτος, κάνει ο Αλβανός βουλευτής, Πύρο Λουτάι, με αφορμή τις φωτογραφίες των στρατιωτών και την αντιμετώπιση που είχαν από την ελληνική πλευρά.

Ο Αλβανός βουλευτής, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρεται στην Ελλάδα ως ένα ρατσιστικό κράτος και βάλλει κατά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Στην ανάρτηση αναφέρει:

«Για πολλοστή φορά, το ελληνικό ρατσιστικό κράτος λαμβάνει τέτοια ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του, χωρίς να σέβεται τις θεμελιώδεις ελευθερίες που παρέχονται όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συμβάσεις, αλλά και την εσωτερική του νομοθεσία. Το Υπουργείο Άμυνας δεν είχε κανένα λόγο να θεωρήσει επικίνδυνο τον σχηματισμό του συμβόλου του αετού από τους νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής.

Είναι σαν οι αλβανικές αρχές να αναλάβουν δράση κατά δεκάδων ελληνικών σημαιών , που βρίσκονται σε όλα τα αλβανικά διαμερίσματα, κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας. Ωστόσο, αυτό το είδος της πίεσης, που προέρχεται από τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, είναι επαναλαμβανόμενο και ποταπό, ενάντια σε μία γείτονα χώρα και ένα ομόλογο μέλος του ΝΑΤΟ.

Κατανοώ την δύσκολη πολιτική θέση του Πάνου Καμμένου, που βρίσκεται σε εκλογική κατρακύλα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τις προσωπικές κινήσεις του σε βάρος της αμοιβαιότητας μεταξύ των δύο γειτόνων. Ελπίζουμε σε μια διπλωματική λύση με την ελληνική κυβέρνηση πάνω σε αυτό το πρόβλημα, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον».

dsa