Έξι «αντάρτες» βουλευτές απαιτούν με επιστολή τους, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Corriere della Sera, από τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι να εφαρμόσει άμεσα όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να ανοίξει μια καινούρια φάση, προωθώντας το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Η επιστολή υπογράφεται από τους βουλευτές Ρομπέρτο Αντονιόνε, Ισαμπέλα Μπαρτολίνι, Τζουστίνα Ντέστρο, Τζανκάρλο Πιτέλι, Φάμπιο Γκάβα και Τζόρτζιο Στρακουαντάνιο.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «η νομιμοποίηση της κυβέρνησης, αλλά όχι της εκτελεστικής εξουσίας στο σύνολό της, βρίσκεται στις κάλπες, διαμέσου της ελεύθερης έκφρασης της λαϊκής βούλησης.

«Σας ζητούμε, κύριε πρωθυπουργέ να αναλάβετε μια πρωτοβουλία ανάλογη με τις περιστάσεις. Να αναλάβετε την προαγωγή μιας νέας πολιτικής φάσης και μιας νέας κυβέρνησης, που να μπορέσει, από τώρα μέχρι και το τέλος της νομοθετικής περιόδου, να εφαρμόσει την ατζέντα των δεσμεύσεων που υπεγράφησαν με τους ευρωπαίους εταίρους , σύμφωνα και με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», αναφέρουν οι βουλευτές.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί, όντως, να διευρυνθεί, αλλά με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι πάντα επικεφαλής της κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση συνεχίζει να ζητεί την άμεση παραίτηση του Μπερλουσκόνι και τη σύσταση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής που θα εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και θα οδηγήσει, στην συνέχεια, την χώρα σε εκλογές.