Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Κισινάου, Μολδαβία. Φορητές κάλπες στα μικρά χωριά

wcllrtt1

Ένας ηλικιωμένος, κάτοικος του χωριού Suruceni, ρίχνει την ψήφο του σε μια φορητή κάλπη στο σπίτι του κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την εβδομάδα που πέρασε, έξω από το Κισινάου στη Μολδαβία.

Χαλέπι, Συρία. Τρόμος από βομβαρδισμό παιδικού νοσοκομείου

wcllrtt13

Συριακά αεροσκάφη βομβάρδισαν νοσοκομείο για παιδιά και τράπεζα αίματος στο ανατολικό Χαλέπι. Το νοσοκομείο είναι η έκτη ιατρική εγκατάσταση που δέχεται πλήγμα τις τελευταίες 48 ώρες.

Μορογκόρο, Τανζανία. Γιγάντιοι αρουραίοι στη μάχη της ανίχνευσης ναρκών

wcllrtt12

Γιγάντιος αρουραίος της Γκάμπια είναι εκπαιδευμένος να εντοπίζει νάρκες στην Τανζανία!

Γουενζού, Κίνα. Μάτωσε ο ποταμός από τη ρύπανση

wcllrtt11

Άλλο χρώμα πήρε μέρος του ποταμού στη Γουενζού της Κίνας. Τα νερά «μάτωσαν» εξαιτίας της μεγάλης ρύπανσης που παρατηρείται στην περιοχή.

Αθήνα, Ελλάδα. Πεδίο μάχης το Πολυτεχνείο

wcllrtt9 wcllrtt10

Πεδίο πολέμου θύμιζαν τα Εξάρχεια κατά 43η επέτειο του Πουτεχνείου με τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους να επιδίδονται σε οδομαχίες. Μολότοφ, πέτρες, ξύλα αλλά και αντικείμενα που αφαίρεσαν οι κουκουλοφόροι από το Πολυτεχνείο αποτέλεσαν τα «όπλα» τους απέναντι στους αστυνομικούς, που απαντούσαν με χρήση χημικών, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Μοσούλη, Ιράκ. Η μάχη για την απελευθέρωση

wcllrtt8

Στη μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ο θάνατος καραδοκεί σε κάθε γωνιά. Πολίτες εγκαταλείπουν την πόλη ενώ η γη σείεται από τους βομβαρδισμούς.

Γκουανταλαχάρα, Μεξικό. Ο πιο υπέρβαρος άνθρωπος στον κόσμο αφήνει το κρεβάτι του

wcllrtt7

Ο 32χρονος μεξικανός Χουάν Πέδρο, ο οποίος θεωρείται ο πιο υπέρβαρος άνθρωπος στον κόσμο, άφησε το κρεβάτι του για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε θεραπεία για την απώλεια βάρους.

Σριναγκάρ, Ινδία. Φθινόπωρο στην Ινδία

wcllrtt5

Ένας άνδρας περπατά μέσα σε έναν κήπο μια πανέμορφη φθινοπωρινή μέρα στη Σριναγκάρ.

Ναϊρόμπι, Κένυα. «Παζάρι» παράνομων όπλων

wcllrtt4

Μια συλλογή από 5.250 παράνομα πυροβόλα όπλα και άλλα μικρότερα όπλα ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησεων των δυνάμεων ασφαλείας της Κένυας και κάηκαν κατά τη διάρκεια της καταστροφής της Ngong κοντά στον Ναϊρόμπι.

ΗΠΑ, Μάλτα. Η μεγαλύτερη Σελήνη που έχουμε δει από το 1948

wcllrtt2 wcllrtt3

Η μεγαλύτερη Σελήνη που είχαν την ευκαιρία να δουν οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν σήμερα ήταν η πανσέληνος της 14ης Νοεμβρίου. Η Σελήνη πλησίασε στη Γη περισσότερο από κάθε άλλη φορά εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, σε απόσταση περίπου 348.400 χιλιομέτρων, και έτσι φάνηκε ως η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει μετά το 1948. Η επόμενη φορά που το φεγγάρι θα βρεθεί πάλι τόσο κοντά και θα φαίνεται τόσο μεγάλο και φωτεινό, θα είναι το Νοέμβριο του 2034, σύμφωνα με τη NASA.

Αθήνα, Ελλάδα. Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στην Ακρόπολη

wcllrtt6

Ανθρώπινος και χαμογελαστός, ο Μπαράκ Ομπάμα έφτασε την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα και κατά τη διήμερη επίσκεψή του έστειλε τα δικά του μηνύματα για τη Δημοκρατία, την Ελλάδα και το προσφυγικό. Ο Ομπάμα επισκέφτηκε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Με σπορ ντύσιμο και χαλαρή διάθεση ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεναγήθηκε στο αρχαίο μνημείο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου.