Χιλιάδες άνθρωποι στην κεντρική Ιταλία διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τους, σε σκηνές και προσωρινά καταλύματα μετά τη νέα σεισμική δόνηση που συντάραξε τη χώρα, την τέταρτη σε διάστημα λίγων μηνών, σύμφωνα με το BBC. Η δόνηση των 6,6 Ρίχτερ- η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί στην Ιταλία εδώ και δεκαετίες- σημειώθηκε κοντά στην περιοχή που άλλος σεισμός είχε σκοτώσει τριακόσιους ανθρώπους, τον Αύγουστο.

ITALY_QUAKE9

Αυτή τη φορά δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά για νεκρούς αλλά έχουν καταγραφεί 20 τραυματίες. Ισχυροί μετασεισμοί εξακολουθούν να σκορπούν τρόμο.

ITALY_QUAKE4

Στην πόλη Norcia, στην περιοχή της Perugia, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού της Κυριακής, ορισμένοι ντόπιοι αποφάσισαν να μείνουν σπίτι τους. Άλλοι πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές κοντά στην πόλη ή μεταφέρθηκαν στα καταλύματα που έστησαν οι αρχές στην ακτή της Αδριατικής.

ITALY_QUAKE3

Ο κάτοικος της Norcia, Stefano Boldrini, που τώρα μένει σε ένα βαν με την 8χρονη κόρη του, ρωτήθηκε αν σκοπεύει να μείνει στην περιοχή. «Όχι, πώς να μείνουμε; Δεν υπάρχει πια σχολείο ούτε εκκλησία ούτε αστυνομία. Δε υπάρχει τίποτα πια εδώ», σχολίασε.

ITALY_QUAKE7

Η μεσαιωνική βασιλική του St Benedict στη Norcia είναι ανάμεσα στα πολλά ιστορικά κτίρια που καταστράφηκαν.

Σύμφωνα με τις αρχές τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια στην πόλη Tolentino ενώ η εκκένωση κτιρίων στην κεντρική Ιταλία που χαρακτηρίστηκαν ευάλωτα λόγω της σεισμικής δραστηριότητας της προηγούμενης εβδομάδας ίσως έσωσε ζωές.

ITALY_QUAKE5

«Η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη. Χιλιάδες άνθρωποι είναι στο δρόμο, τρομοκρατημένοι, κλαίνε. Ας ελπίσουμε πως θα τελειώσει όλο αυτό, ψυχολογικά οι άνθρωποι έχουν γονατίσει», τόνισε ο δήμαρχος του Tolentino, Giuseppe Pezzanesi.

Στις πόλεις Castelsantangelo και Preci σημειώθηκαν επίσης σημαντικές ζημιές αλλά ήταν σε μεγάλο βαθμό άδειες μετά τις σεισμικές δονήσεις της περασμένης εβδομάδας.

ITALY_QUAKE6

Πολλά κτίρια κατέρρευσαν και στις πόλεις Ussita και Arquata.

Ο τελευταίος σεισμός έγινε αισθητός και στη Ρώμη, όπου το μετρό έκλεισε, αλλά και στο βορρά, στη Βενετία.

ITALY_QUAKE8

Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δεσμεύτηκε για πλήρη ανοικοδόμηση. «Περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο», δήλωσε, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον βαθύ πόνο και το άγχος που νιώθουμε τώρα να μας οδηγήσουν σε παραίτηση».

ITALY_QUAKE1 ITALY_QUAKE2