Έπρεπε να περάσουν 15 χρόνια μέχρι να αποκαλυφθεί η φρικτή μοίρα ενός νεαρού κοριτσιού στη Γερμανία, το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2001. Τα λείψανα του κοριτσιού εντοπίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο κι έτσι άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση εξαφάνισης.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλέξουν DNA από ένα μικρό κομμάτι υφάσματος που εντοπίστηκε στο σημείο, όπου βρέθηκαν τα λείψανα. Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η γερμανική αστυνομία, το DNA ταιριάζει με αυτό του Uwe Boehnhardt, ενός νεοναζί, μέλους τρομοκρατικού πυρήνα που είχε σκοτώσει 10 ανθρώπους, ανάμεσά τους και ενός Έλληνα.

Ο Uwe Boehnhardt ο οποίος πέθανε το 2011, ήταν μέλος του National Socialist Underground (NSU), του τρομοκρατικού πυρήνα που κατηγορείται για συμμετοχή στις δολοφονίες οκτώ Τούρκων και ενός Έλληνα μεταξύ του 2000 και του 2006 και μιας γερμανίδας αστυνομικού το 2007.

Το μόνο μέλος του τρομοκρατικού πυρήνα που βρίσκεται ακόμη εν ζωή είναι η Beate Zschaepe, η δίκη της οποίας για τις παραπάνω δολοφονίες είναι εν εξελίξει.

Όσο για το 9χρονο κορίτσι, την Peggy Knobloch, εξαφανίστηκε στις 7 Μαΐου του 2001, την ώρα που επέστρεφε σπίτι της από Δημοτικό. Η εξαφάνισή της έτυχε διεθνούς προβολής, όμως παρά τις εκτεταμένες έρευνες το κορίτσι δεν βρέθηκε ποτέ. Όταν ανακαλύφθηκαν τα λείψανά της, πάνω από 100 αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο προσπαθώντας να συλλέξουν όσο περισσότερα στοιχεία μπορούσαν. Πιστεύεται ότι τα οστά βγήκαν στην επιφάνεια αφότου άγρια ζώα είχαν σκάψει το σημείο.

nintchdbpict000249831870

ppegg2

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2002, ένας άντρας με νοητική υστέρηση είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της 9χρονης αφότου τη βίασε. Ο ίδιος ομολόγησε και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2004. Βρέθηκε σε ψυχιατρική κλινική κι εκεί αναίρεσε την ομολογία τους και τελικά απελευθερώθηκε 10 χρόνια μετά, αφότου οι κατηγορίες εναντίον του αποσύρθηκαν.