Ένας πρώην υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις των πρώην προέδρων Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και της Ντίλμα Ρουσέφ, ο 55χρονος Αντόνιο Παλότσι, συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας για το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της Petrobras, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας.

Ο Παλότσι, που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών το 2003 και ήταν ένα από τα ισχυρότερα στελέχη του Κόμματος των Εργατών (PT) είχε καταφέρει τότε να καθησυχάσει τις χρηματαγορές που είχαν τρομοκρατηθεί από την εκλογή του Λούλα στην προεδρία της Βραζιλίας και αποκατέστησε την οικονομική σταθερότητα στη χώρα. Όμως αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2006 αφού ενεπλάκη σε ένα σκάνδαλο παραβίασης του τραπεζικού απορρήτου.

Το 2011, ενώ είχε αναλάβει προσωπάρχης της Ντίλμα Ρουσέφ, της διαδόχου του Λούλα, υποχρεώθηκε και πάλι να παραιτηθεί καθώς κατηγορήθηκε για παράνομο πλουτισμό.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τη σύλληψη «ενός πρώην», χωρίς να δημοσιοποιήσει το όνομά του.

Ο Παλότσι είναι ο δεύτερος πρώην υπουργός Οικονομικών που συλλαμβάνεται για την υπόθεση Petrobras. Την περασμένη εβδομάδα είχε συλληφθεί και ο Γκουίντο Μαντέγκα ενώ ο ίδιος ο Λούλα διώκεται για διαφθορά και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.