Νονούς του υποκόσμου βλέπει η αστυνομία της Αυστραλίας πίσω από τη δολοφονία του αρχιγκάνγκστερ Καρλ Ουίλιαμς, μέσα στη μονάδα υψίστης ασφαλείας των φυλακών Μπάργουν.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας The Age, ήδη η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο ο εκτελεστής του Ουίλιαμς να λειτούργησε για λογαριασμό άλλων, εκτός φυλακής.

Ο Ουίλιαμς, σεσημασμένος έμπορος ναρκωτικών, είχε καταδικαστεί σε ισόβια για αρκετούς φόνους, αλλά, όπως πολλοί υποστηρίζουν, από τη φυλακή συνεργαζόταν με την αστυνομία, έναντι ανταλλαγμάτων, για να διαλευκανθούν άλλοι φόνοι αλλά και διαφθορά στο αστυνομικό σώμα.

Αρκετοί λένε τώρα ότι η δολοφονία του μέσα στη φυλακή επιβάλει τη διεξαγωγή βασιλικής έρευνας, για να ξεσκεπαστεί τυχόν διαφθορά στο αστυνομικό σώμα και στο σωφρονιστικό σύστημα.

Την Πέμπτη δικαστήριο της Μελβούρνης βρήκε ένοχο τον 38χρονο κατάδικο Μάθιου Τζόνσον για τη δολοφονία του ισοβίτη Ουίλιαμς. Ο Τζόνσον, με δεκάδες καταδίκες στο ενεργητικό του, σκότωσε τον Ουίλιαμς με αιχμηρό αντικείμενο εργαλείου γυμναστικής χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους οι φύλακες. Ο δράστης υποστήριξε ότι το έκανε για «αυτοπροστασία» αλλά δεν έγινε πιστευτός.