Μυστήριο καλύπτει όσα συμβαίνουν γύρω από την υγεία της Χίλαρι Κλίντον, ωστόσο η συζήτηση εντείνεται στις ΗΠΑ λίγο πριν τις κάλπες, μετά και το τελευταίο επεισόδιο κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης για τα θύματα των επιθέσεων της 11/9 στη Νέα Υόρκη, απ’ όπου αναγκάστηκε να αποχωρήσει νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας της ανακοίνωσε πως η υποψήφια των Δημοκρατικών πάσχει από πνευμονία κι έτσι ακύρωσε προγραμματισμένη προεκλογική επίσκεψή της στην Καλιφόρνια. Η Κλίντον είχε προγραμματίσει ν’ αναχωρήσει για την Καλιφόρνια σήμερα το πρωί, για διήμερη προεκλογική επίσκεψη, στη διάρκεια της οποίας, θα συμμετείχε σε εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων και θα μιλούσε με θέμα την αμερικανική οικονομία.

Είχε προηγηθεί η αποχώρηση της Χίλαρι Κλίντον από την εκδήλωση στο Σημείο Μηδέν έπειτα από περίπου 90 λεπτά κι ενώ η τελετή βρισκόταν σε εξέλιξη, ανέφερε ο Νικ Μέριλ, ένας εκ των εκπροσώπων τύπου της και πήγε στο σπίτι της κόρης δηλώνοντας αργότερα ότι νιώθει θαυμάσια.

Ωστόσο τα βίντεο που τη δείχνουν να καταρρέει προκαλούν ανησυχία για την υγεία της.

Μόλις η τελετή ξεκίνησε χθες στο σημείο που βρισκόταν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, που βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών πριν από 15 χρόνια, επικρατούσε ηλιοφάνεια με σποραδικές νεφώσεις και η θερμοκρασία ήταν στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στη Νέα Υόρκη, Τζο Κρόουλεϊ, υποστηρικτής της Κλίντον που ήταν παρών στην τελετή, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική κατά τη διάρκεια της τελετής.

Αφού αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος ένιωσε αδιαθεσία, οι δημοσιογράφοι που είναι διαπιστευμένοι να ακολουθούν την πρώην Πρώτη Κυρία στην προεκλογική της εκστρατεία, δεν έλαβαν αμέσως κάποια ενημέρωση από την ομάδα της σχετικά με την υγεία της. Χρειάστηκε να περάσουν 90 λεπτά προτού οι συνεργάτες της εκδώσουν ανακοίνωση.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα εκφράσει αμφιβολίες για την κατάσταση της υγείας της Χίλαρι Κλίντον και εάν εκείνη έχει τις αντοχές για να υπηρετήσει την χώρα της από την θέση της προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, που επικαλέστηκε μια πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί, η Χίλαρι Κλίντον έμοιαζε να είχε υποστεί ένα επεισόδιο ιατρικής φύσης τη στιγμή που επιβιβαζόταν στο βαν για να αποχωρήσει από τον χώρο της τελετής.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2012, η Χίλαρι Κλίντον υπέστη διάσειση και λίγο μετά εντοπίστηκε θρόμβος.

Η εικόνα της να αποχωρεί εσπευσμένα και υποβασταζόμενη από την εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 15 χρόνων από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη προκάλεσε νέες θεωρίες συνωμοσίας για την κατάσταση της υγείας της Χίλαρι Κλίντον.

Η γιατρός της Λίζα Μπάρντακ, δήλωσε ότι ταλαιπωρούνταν από βήχα, σχετιζόμενο με αλλεργίες, ενώ οι εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει από πνευμονία.

«Της χορηγήθηκαν αντιβιοτικά και της συνεστήθη να ξεκουραστεί και να αναθεωρήσει το πρόγραμμά της. Την Κυριακή το πρωί υπέστη θερμοπληξία και αφυδάτωση. Την εξέτασα και τώρα έχει ενυδατωθεί ενώ ανακάμπτει αισίως» ανέφερε η Μπάρντακ.

Η Χίλαρι Κλίντον μετά το επεισόδιο της Κυριακής πήγε στο διαμέρισμα της κόρης της Τσέλσι στο Μανχάταν, και δύο ώρες αργότερα εξήλθε, δηλώνοντας ότι νιώθει πολύ καλύτερα.

Ωστόσο, βίντεο δείχνει την υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, μετά την αποχώρησή της από την τελετή, να ταλαντεύεται, ενώ περιμένει το βαν για να επιβιβαστεί, τα γόνατά της να λυγίζουν και να χρειάζεται την επέμβαση της συνοδείας της για να μην σωριαστεί στον δρόμο και για να επιβιβαστεί στο όχημα.

Υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ άρχισαν να αναρτούν μηνύματα στο Twitter με θεωρίες σχετικά με την υγεία της αντιπάλου του μεγιστάνα με την ετικέτα #HillarysHealth (Η υγεία της Χίλαρι).

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσφατα σε ομιλία του υποστήριξε πως «η Χίλαρι φεύγει για 5-6 ημέρες και δεν την βλέπετε. Πηγαίνει να κοιμηθεί», υπογραμμίζοντας «δεν έχει τη δύναμη ή την αντοχή».

«Εγώ λέω ότι δεν είναι αρκετά ισχυρή. Όχι, όχι, δεν είναι θέμα υγείας, λέω ότι δεν είναι αρκετά ισχυρή για να γίνει πρόεδρος. Χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο ο οποίος μπορεί να είναι παρών 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Η Χίλαρι δεν μπορεί να το κάνει», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.