Ο μεταβατικός υπουργός Δικαιοσύνης Μοχάμεντ αλ Αλάγκι δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις σκοτσέζικες αρχές προκειμένου να ερευνηθεί η πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων στη βομβιστική επίθεση του Λόκερμπι το 1988 σε αεροσκάφος της Pan Am.

“Θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι δεχόμαστε τα στοιχεία που θα μπορούσαν να προκύψουν σε αυτό το ζήτημα, αν υπάρχουν υποψίες για άλλα πρόσωπα”, δήλωσε ο αλ Αλάγκι.

“Θα συνεργαστούμε για αυτό το ζήτημα με οποιονδήποτε έχει στοιχεία, σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες”, πρόσθεσε.

Την Δευτέρα, ο μεταβατικός υπουργός Δικαιοσύνης είχε δηλώσει ότι η υπόθεση του Λόκερμπι έχει κλείσει, απορρίπτοντας το βρετανικό αίτημα για βοήθεια που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε άλλες διώξεις, ακόμη και του Μουάμαρ Καντάφι.

Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ διαβεβαίωσε ότι “δεν έχει μειώσει τη δραστηριότητά του στην Λιβύη” αλλά αρνήθηκε να απαντήσει θετικά στις εκκλήσεις των εξεγερμένων να εντείνει τους βομβαρδισμούς στη Σύρτη και στην Μπάνι Ουαλίντ.

“Το ΝΑΤΟ δε σκοπεύει να υποστηρίξει τις δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT) στο έδαφος. Για αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συντονισμένη επιχείρηση με τις δυνάμεις του CNT”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Ρολάν Λαβουά, εκπρόσωπος για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ.

“Ο αριθμός των βομβαρδισμών που πραγματοποιούνται εξαρτάται από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο άμαχος πληθυσμός” πρόσθεσε.