Αντιμέτωπος με την Τριστάν Μπανόν, τη νεαρή γυναίκα που κατηγορεί τον πρώην κύριο ΔΝΤ για απόπειρα βιασμού, θα βρεθεί την Πέμπτη στη Γαλλία ο  Ντομινίκ Στρος-Καν, που έχει απαλλαγεί από τις εναντίον του ποινικές διώξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το γραφείο του εισαγγελέα των Παρισίων αποφάσισε στις 23 Σεπτεμβρίου, πάνω από δέκα ημέρες μετά την ακρόαση του DSK από την υπηρεσία αντιμετώπισης εγκλημάτων κατά της προσωπικότητας (BRDP) της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού, να φέρει σε ακρόαση κατ’ αντιπαράσταση το πρώην φαβορί της αριστεράς για τις προεδρικές εκλογές του 2012 και την κατήγορο του.

Οι δικηγόροι του DSK, ο οποίος πάντα αρνείται την οποιαδήποτε επίθεση, έχουν αναφέρει ότι ο πελάτης τους είναι στη «διάθεση» των ανακριτών.

Η συγγραφέας 32 ετών, η οποία υπέβαλε μήνυση τον Ιούλιο κατά του DSK για απόπειρα βιασμού που διαπράχθηκε, όπως ισχυρίζεται, στο διαμέρισμά της στο Παρίσι τον Φεβρουάριο του 2003, διαβεβαίωσε την Πέμπτη το ραδιόφωνο RTL ότι επιθυμεί αυτή την εξέταση κατ’ αντιπαράσταση, γιατί να της «πει μπροστά στα μάτια της» ότι τα γεγονότα που καταγγέλλει είναι «αποκυήματα φαντασίας».