Γενική απεργία εξήγγειλε το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Βολιβίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς μία φυλή ιθαγενών, οι οποίοι κάνουν πορεία για να σώσουν το δάσος τους από την καταστροφή.

Περίπου χίλιοι Ινδιάνοι του Αμαζονίου, έχουν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση μήνα πορεία διαμαρτυρίας προς τη Λα Παθ, για να αποτρέψουν την κατασκευή αυτοκινητόδρομου μέσα σε φυσικό πάρκο.

Το συνδικάτο δεν μπορεί να μετάσχει στην πορεία «καθώς κάποιοι πολιτικοί μπορεί να επιζητήσουν να επωφεληθούν από αυτήν», αλλά τη στηρίζει με την απεργία που κηρύσσει, τόνισε ο επικεφαλής του. Το συνδικάτο COB καταδίκασε τη στάση της κυβέρνησης και σημείωσε ότι μετά την Τετάρτη θα εξετάσει κι άλλους τρόπους υποστήριξης της διαμαρτυρίας αυτής.

Οι Ινδιάνοι έχουν ήδη διανύσει σχεδόν τη μισή απόσταση των 600 χιλιομέτρων που προγραμματίζουν να κάνουν ως την πρωτεύουσα. Αναγκάστηκαν να σταματήσουν για έξι ημέρες στο Λιμονσίτο, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, λόγω οδοφράγματος που είχαν φτιάξει οι μετέχοντες σε αντιδιαδήλωση και μιας ζώνης φρούρησης που έστησε η αστυνομία για να αποφευχθούν βίαια επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών.